Úvod

Znáte výhody montovaného domu?

Montovaný dům se během posledních několika let stal synonymem moderního bydlení za příznivou cenu. Proč je tomu tak? A jaké jsou další přednosti rodinného domu v podobě dřevostavby? Zeptali jsme se odborníků ze společnosti RD Rýmařov, a poté jsme pro Vás hlavní výhody shrnuli v následujícím článku.


Výhoda cenové dostupnosti
Rodinný dům je snem čím dál většího počtu nesezdaných párů, stejně jako mladých rodin či seniorů. Vysoká pořizovací cena však nutí většinu zájemců o bydlení ve vlastním domě, aby zůstali u pouhého snění. Dřevostavby naštěstí umožňují nalézt řešení i těm méně majetným z nás. I přes příznivou cenu se v žádném případě nejedná o kvalitativně horší bydlení, nýbrž o jeho dostupnější variantu.

drevostavba NOVA77

Rychlá realizace a energetická úspora
Další výhodou realizace dřevostavby ve srovnání s klasickým zděným domem je výrazně rychlejší realizace výstavby (její délka se počítá ve dnech až týdnech, nikoli v měsících či letech), a zároveň nižší energetická náročnost. Jinými slovy bydlení v moderní dřevostavbě je výhodné nejen z hlediska pořizovací ceny, ale také z hlediska provozních nákladů. Za energetickou úspornost vděčí montované domy využití nejmodernějších technologií, jako je například rekuperace. Náklady vynaložené na vytápění dřevostavby jsou o desetitisíce nižší než provozní náklady na starší typ objektu.

ekonznacka RD Rymarov

Osvědčené řešení s tradicí
I když dřevostavby v současné době slaví obrovský boom, nejsou na trhu žádnou novinkou. Naopak, jedná se o osvědčené řešení, které poskytuje komfortní bydlení statisícům lidí po celém světě, zejména v severní Evropě, Americe a Kanadě. U nás se tento typ stavby zapsal do podvědomí veřejnosti jako staré dobré okály. Moderní dřevostavby se však dnes mohou pochlubit výrazně lepšími užitnými vlastnostmi, než měli jejich okáloví předchůdci, a to včetně vynikajících parametrů požární bezpečnosti daných uzavřením použitého dřeva v konstrukci sádrovláknitých desek.

netradicni drevostavby ve Stollhofu

Zdravá alternativa bydlení
Společně s příznivou cenou, rychlou realizací výstavby, požární bezpečností a energetickou úsporou patří mezi hlavní přednosti dřevěných domů výhoda zdravého bydlení. Dřevo jakožto jedinečný přírodní materiál příznivě ovlivňuje nejen fyzické zdraví člověka, ale také jeho psychickou stránku. Ve srovnání především s byty v panelových domech tak představují montované domy podstatně zdravější alternativu bydlení.

montovany dum LARGO 147

Na kvalitě záleží
Všechny výše popsané výhody dřevostaveb samozřejmě platí pouze v těch případech, kdy se jedná o kvalitní provedení od kvalitního dodavatele. Reference mnoha spokojených zákazníků ve spojení s certifikáty kvality svědčí o tom, že RD Rýmařov mezi ně bezpochyby patří. Pokud se tedy poohlížíte po kvalitním a zdravém bydlení, které si můžete dovolit, určitě navštivte jeho stránky.

                                                logo RD Rymarov
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze