Úvod

Zastřešení spojující výhody otevřené terasy a zimní zahrady

Posezení v chráněném zákoutí domu ve spojení s přírodou považuje většina majitelů domů za nejpříjemnější druh relaxace. Mezi nejoblíbenější řešení patří terasy a zimní zahrady. Jenže otevřenou terasu nemůžeme pohodlně využívat za chladných dnů a zimní zahradu zase příliš nevyužijeme během parného léta. Posuvné zasklení terasy, které v sobě spojuje výhody obou řešení, přináší svým uživatelům komfort za každého počasí.


Zastřešení přináší více komfortu
Zastřešení terasy významně zvyšuje komfort jejího užívání především z toho důvodu, že nám zajišťuje celoroční ochranu před deštěm a větrem. Ve spojení s markýzami také před sluncem. Dalším přínosem tohoto řešení je ochrana venkovního vybavení, především zahradního nábytku a podlahy. Přestože tyto argumenty zní velmi logicky, velká část majitelů domů si výhody zastřešení terasy uvědomí až po několika letech užívání. Naštěstí dodatečné zastřešení není tak obtížné, jak by se na první pohled mohlo zdát, a to ani v případě, že máme dům s atypickým půdorysem, anebo se rozhodneme provést i boční zasklení.

zastresena terasa

Moderní design a německá kvalita
Modulární a variabilní konstrukce Weinor umožňuje zasklít terasu o výměře až 60 m2. Spojení moderního designu a německé kvality patří mezi hlavní důvody, proč se rostoucí počet domů může pochlubit dodatečnou prosklenou střechou na míru. Pokud svůj dům teprve stavíte, máte tu výhodu, že můžete zasklenou terasu zahrnout již předem do svých stavebních plánů. Zasklení terasy může mít několik podob.

zastresena terasa s markyzou

Terrazza nebo skleněná oáza?
První z možností představuje Terrazza tvořená hliníkovou konstrukcí a prosklenou střechou, kterou lze v případě potřeby doplnit o vertikální či horizontální stínění. Preciznost německé výroby je zárukou spolehlivosti a dlouhé životnosti. Pokud doplníte svou Terrazzu o boční stěny, vytvoříte skleněnou oázu, alternativu, která Vám poskytne celoroční ochranu nejen před deštěm a sněhem, ale také před větrem. Posuvné zasklení terasy má ve srovnání s klasickou zimní zahradou tu výhodu, že umožňuje mnohem efektivnější využití. Můžete zde příjemně odpočívat po celou sezónu, od brzkého jara do pozdního podzimu. Glasosase navíc poskytuje neomezený, konstrukčními prvky nerušený, výhled do okolí. Posuvné bezrámové zasklení umožňuje otevřít celou obvodovou plochu shrnutím panelů ke kraji konstrukce. Skla se lehce a pohodlně ovládají a lze je doplnit o výklopná otevírací okna či dveře.

zimni zahrada

Náš tip:
Abyste dovedli své relaxační zákoutí k dokonalosti, doporučujeme doplnit ho o některou z variant efektivního stínění. Vertikální markýza VertiTex sloužící k zastínění přední i postranních stěn získala v roce 2008 prestižní cenu za design Reddot design award.

zasklena terasa s markyzou

Luxusní a účelné zastřešení Weinor v České republice realizuje společnost Confico.cz, která dále nabízí široké spektrum doplňků pro Vaše moderní bydlení, výsuvné venkovní markýzy, infrazářiče, LED osvětlení a další.

logo  Confico
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze