Úvod

Renovace vany zkrášlí Vaši koupelnu

Stala se z Vaší kdysi krásné nové vany zašlá ošklivá nádoba, která kazí celkový dojem z koupelny? Renovace vany představuje efektivní řešení, které nemusí být finančně ani časově příliš náročné.


Akrylátová vložka pro lepší prožitek z koupele
Nejkomfortnější způsob renovace vany se provádí vsazením akrylátové vložky dovnitř koupací nádoby. Pokud jej zvolíte, pak si kromě krásného vzhledu své vylepšené vany budete pochvalovat také další vlastnosti, jako je například antiskluzovost, anebo schopnost udržet vodu déle teplou. A jak samotná renovace probíhá? Celkem jednoduše. Do vany vsadíte vložku, která k ní přilne. Poté do vany vyplněné vložkou napustíte vodu a necháte 24 hodin působit. Po vypuštění vody je vana připravena k užívání. 

Emailový nátěr zvládne každý 
Mnohem levnější variantu představuje emailový nátěr, který se používá na smaltované povrchy. Speciální barvu na vany, ideálně epoxidový dvousložkový email S 2321, koupíte běžně v obchodech pro kutily, anebo v e-shopu. Před nátěrem je třeba vanu důkladně odmastit a zbavit vodního kamene (pomocí granulového odstraňovače vápence). Poté zmatníte povrch smirkovým papírem, omyjete a osušíte. Pak konečně nanesete vrstvu nátěru, štětcem nebo stříkáním. Vanu pak necháte minimálně den schnout. 

Foto: www.sxc.hu
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze