Úvod

Žaluzie plisé zastíní atypické tvary oken

Honosí se Váš dům nádhernými okny atypických tvarů, na které je však těžké sehnat padnoucí stínící techniku? Pořiďte si žaluzie plisé!


Vašim oknům na míru
Kam chodí slunce, tam je třeba nainstalovat šikovné clony, které Váš interiér spolehlivě ochrání před jeho paprsky. Mezi tradiční prvky stínící techniky patří především
rolety, markýzy a žaluzie.
Pokud však máte doma okna nestandardních tvarů a rozměrů, budete k jejich zastínění potřebovat speciální druh žaluzií. Jednu z možností představují dekorativní látkové
žaluzie plisé, jejichž hlavní výhoda spočívá právě v tom, že umožňují zastínit také atypická provedení oken. Kvalitně zastíní všechny okenní tvary, od kruhových či půlkruhových, přes šikmé, až po nezvyklé trojúhelníkové. 
Tento zajímavý žaluziový systém se používá i na střešní okna a zimní zahrady. Z těchto důvodů se žaluzie vyrábějí vždy přesně na míru. Doporučujeme je proto použít všude tam, kde nelze instalovat jiné typy žaluzií.


    

Plisé pod drobnohledem 
Ptáte se, odkud vlastně pochází název tohoto přizpůsobivého systému žaluzií? Vlastní význam slova plisé má poněkud komplikované vysvětlení. Jako plisé se označuje tkalcovská vazba, která určuje způsob provázání nití v pletenině. V dekorativní technice látek lze pak význam plisé vysvětlit jako drobné, pravidelné a natrvalo sežehlené záhyby látky. Žaluzie plisé jsou látkové skládané žaluzie, které dokážou neobyčejně zkrášlit Váš interiér zevnitř a přitom jej účinně ochránit před vnějšími vlivy. 
K dostání jsou v mnoha barevných odstínech, přičemž vlastní látka může mít různou intenzitu průsvitnosti. Jako základní materiál se používá 100% polyester. Některá provedení jsou na povrchu opatřena hliníkem, který je na látku nanášen napařovací technologií. Smyslem této úpravy je maximálně zvýšit odraz slunečního záření.

Pokud Vás
žaluzie plisé zaujaly, nebo byste svůj dům rádi opatřili jiným prvkem atraktivní stínící techniky, doporučujeme Vám navštívit stránky firmy ROLROLS s.r.o. www.markyzy-rolety-zaluzie.cz! Z těchto webových stránek můžete v případě zájmu odeslat také Váš poptávkový formulář.

www.markyzy-rolety-zaluzie.cz

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze