Úvod

Vyplatí se spořit dětem do začátku?

Už od narození každý rodič přirozeně řeší dvě otázky, jak zabezpečí bydlení a kvalitní vzdělání svých potomků. V dnešní době drtivá většina rodičů považuje pomoc svým dětem za samozřejmost.


Stavební spoření je ideálním produktem, který umí bezpečně kumulovat peníze po dlouhou dobu. Na druhou stranu dokáže zabezpečit pro budoucnost i výhodný úvěr.

Musí být založeno jen rodičem?
Smlouvu o stavebním spoření uzavírá pro dítě jeho zákonný zástupce, zpravidla jeden z rodičů. V případě použití naspořených prostředků ze smlouvy o stavebním spoření dítěte, které ještě nedosáhlo zletilosti, se vyžaduje souhlas opatrovnického soudu. Tím jsou chráněna práva dítěte.



Proč dítěti uzavřít stavební spoření?
Odpověď na otázku, zda se vyplatí spořit dětem do začátku, rozhodně ano. Ptejte se tedy u Lišky na novou smlouvu o stavebním spoření v tarifu Variant. Právě v něm můžete pro svého potomka využít program Pravidelné spoření se zajímavými bonusy.

Můžete tak dosáhnout i bez započítání státní podpory vůbec nejvyššího průměrného ročního výnosu z vkladů na trhu stavebního spoření ve výši až 3,15 %.

Při měsíčním vkladu 1700 Kč, při této výši vkladu dosáhnete na maximální roční státní podporu, můžete naspořit za 9 let celkem 230 668 korun.

Až do konce roku prémie až 1000 korun

Až do konce roku přitom můžete při uzavření smlouvy s Liškou počítat s tím, že na stavební spoření vašeho potomka, jestliže jste jeho smlouvu uzavřeli nejpozději den před jeho osmnáctinami, přistane ještě prémie až 1000 korun.

Proč se zrovna o stavebním spoření mluví jako o jednom z nejbezpečnějších finančních produktů?
Podle aktuálního výzkumu agentury IBRS z května 2012 považuje stavební spoření za bezpečný produkt 82 % obyvatel. To znamená podstatně více lidí, než kolik jich v současnosti má u některé ze stavebních spořitelen svou smlouvu.

Samozřejmým základem je, že svěřené peníze klientů stavební spořitelna odpovědně spravuje. Především neinvestuje do rizikových finančních instrumentů, jak to na ní jako specializované bance požaduje zákon. Tím se mimo jiné odlišují stavební spořitelny od univerzálních bank. Peníze spořících klientů využívá stavební spořitelna především na půjčky jiným účastníkům stavebního spoření.

Souběžně s tím jsou samozřejmě vklady klientů stoprocentně pojištěny až do výše 100 000 eur, což je přibližně 2,5 milionu korun.

V dnešní době drtivá většina rodičů považuje pomoc svým dětem za samozřejmost. Podrobnější informace získáte u finančních poradců ČMSS a také na www.cmss.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze