Úvod

Energeticky úsporná střešní okna zamezí tepelným ztrátám

Rozhodli jste se, že si postavíte dům se střešními okny, anebo provádíte jejich výměnu? Ať už se jedná o novostavbu či rekonstrukci stávajícího objektu, v obou případech oceníte výhody, které přináší energeticky úsporná střešní okna.


Navrženo pro úsporné a pasivní stavby
Střešní okna představují oblíbené a v případě podkrovních bytů téměř nezbytné řešení, jak naplnit místnosti světelným optimismem, snížit potřebu umělého osvětlení a zajistit si tak doma mnohem příjemnější a zdravější prostředí. Obrácenou stranou mince je však skutečnost, že střešními okny uniká velké množství tepla, což se především v zimě odráží v nákladech na provoz domácnosti. Ale není okno jako okno. Řada energeticky úsporných oken FTT vyvinutá speciálně pro úsporné a pasivní stavebnictví pomáhá tento hlavní nedostatek střešních oken řešit.



Nejúspornější střešní okno na trhu
Za nejúspornější okno na trhu je právem považováno okno FTT U8 Thermo se součinitelem 0,58 W/m2K dodávané a montované výlučně s lemováním EHV-AT Thermo. Standardně se okno vybavuje izolační sadou XDK, kterou tvoří parotěsný límec XDS a zateplovací sada XDP. Zasklení je osazené ve speciálně vyprojektovaném rámu křídla, konstruovaném ze širších dřevěných profilů. Tato konstrukce minimalizuje vznik tepelných mostů a zajišťuje celkově lepší izolační vlastnosti okna. Vynikajícími užitnými vlastnostmi se rovněž může pochlubit okno FTT U6 s koeficientem 0,81 W/m2K. Pasivní okna FTT se dodávají v provedení trojsklo (ozn. U6) a čtyřsklo (ozn. U8).



Komfortní ovládání a bezpečnost
Není to pouze energetická úspora, co staví okna FTT do popředí zájmu majitelů domů i stavebníků. Mezi jejich další přednosti patří komfortní ovládání. Jedná se totiž o okna kyvného typu se zvýšenou osou otáčení umožňující přístup také vysokým osobám. Technickou lahůdkou je střešní okno na dálkové ovládání. Neméně významným parametrem je bezpečnost. Systém topSafe, kterým jsou okna vybaveno, zvyšuje odolnost vůči vloupání. Co oceníte při běžné údržbě, to je pojistka blokující křídlo v poloze pootočené o 180°.



Moderní vzhled a doplňky
Neoddělitelnou součástí oken FTT je jejich pěkný moderní design. Pokud jde o použité materiály, můžete zvolit buď borové dřevo nejvyšší kvality nebo PVC. Co nás dále zaujalo, to byla široká paleta vnitřních i vnějších doplňků, stejně jako čtyřnásobný systém těsnění a změněný způsob zamykání bez klasického protikusu.



Úsporná okna pro Váš domov
Pokud toužíte po domově naplněné světelným optimismem a nechcete přitom topit pánubohu do oken, dopřejte svému bydlení energeticky úsporná okna z řady FTT. Více podrobností a technických detailů najdete na stránkách výrobce FAKRO www.fakro.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze