Úvod

Vybírejte kvalitní infrasaunu

Svému tělu chcete dopřát to nejlepší. A co může být lepšího než rozmazlování a zahození starostí a únavy v rozehřáté sauně? Abyste si účinky infrapaprsků užili naplno, musíte si nejdříve saunu pečlivě vybrat. S levným výrobkem u vašeho zdraví totiž nepochodíte.


Pokud má být saunování nejen příjemné, ale také zdravé, vyhledávejte kvalitní ověřené výrobce. Ti levnější totiž často šetří na infrazářičích, použitém materiálu i samotném zpracování. Vaší peněžence se to na první pohled bude líbit, ale zdravotní účinky a příjemný zážitek ze saunování budou ty tam.

domaci infrasauna

Levné infrazářiče
Infračervené zářiče tvoří základ infrasauny. Firmy, které vědí, co dělají, proto používají širokospektrální zářiče. Ty se naplno nahřejí za 1 vteřinu a mají léčivé účinky – zbaví vás bolesti kloubů a svalů, zlepší krevní oběh a urychlí hojení ran.

Naproti tomu v saunách, které často mají ve svých nabídkách různé hobbymarkety, najdete nekvalitní magnesiové zářiče. Ty jsou připravené k saunování až za desítky minut. Tělo pak sice prohřejí, ale na vaše zdraví nemají žádný vliv.

infrakabina od SaunaSystem

Nevhodný materiál
Za lákavými cenami levných saun stojí třeba použití nekvalitního materiálu, který je pro stavbu sauny nevhodný. Zavedené firmy používají především cedr nebo dřevo z kanadské borovice hemlock, které se nekroutí a mají dobré tepelně-izolační vlastnosti. Nezkušené firmy ale na dřevě šetří, stejně jako na jeho opracování, a vyrábí pak sauny z nezačištěného dřeva. Až si budete doma chtít užít chvilku relaxace v sauně, zjistíte, že vás lavice a opěrky dřou do zad a dráždí holou kůži.

kvalitni infrasauna

Jestliže obchody nabízí k levnému zboží ještě osvětlení nebo přehrávače do sauny zdarma, zbystřete. Takové doplňky dlouho nevydrží. I proto na ně nedostanete ani delší záruku.

Pokud si chcete být jistí, že vám saunování upevní zdraví a přinese jen samé příjemné zážitky, objednejte si infrasaunu na míru od zavedeného výrobce, jako je česká firma SaunaSystem.

logo saunasystem
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze