Úvod

Výběr dokonalé podlahy

Pokud se právě zajímáte o výběr moderních podlah, tak určitě sháníte podlahy, které budou pro Vás naprosto dokonalé. Člověk by si řekl, že takový výběr podlahy bude snadný, ale opak je pravdou. Na trhu je spousta materiálu a možností a tak se zákazník dostává do úzkých při výběru. Která teda podlaha je nejvhodnější?


Unikátní designové podlahy
Každý z nás je jiný a tak i potřeby se mění, ale kdybychom se měli zaměřit na podlahy, které vyhovují většině z nás, tak jsou to rozhodně vinylové podlahy. Jedná se o tvrzené PVC podlahy, které jsou v dílcích kladeny a to buď formou lepení na dokonale rovný podklad anebo se kladou v tzv. plovoucím systému a tyto podlahy jsou na zámkový spoj.

Škála a rozmanitost těchto podlah je veliká a opravdu se jedná o designové podlahy, které se hodí do každých prostor. Proto se nyní s těmito podlahami setkáváte také v obchodech a buticích, a vinylové podlahy tak vystřídaly tvrdou dlažbu anebo méně komfortně pochůzný laminát.

vinylova podlaha orech
Vinylové podlahy se opravdu hodí do všech prostor. Díky tomuto faktu si můžete ve svém bytě či domě pořídit jeden druh podlah.

Na trhu se vyskytuje mnoho značek a výrobců. My jsme se zaměřili na to, abychom Vám představili dvě značky vinylových podlah, které jsou svým způsobem výjimečné. Podlahy DESIGNline od výrobce Widmöller patří k naprosté špičce mezi vinylovými podlahami. Je zde veliký výběr dekorů a provedení. Pokud se budeme bavit tedy o té dokonalé podlaze, tak musíme vypíchnout kolekci Laguna King Size, která nabízí široké lamely a tím i v prostoru získáte dokonalý vzhled „dřevěné“ podlahy. Imitace povrchu těchto vinylových podlah je tak věrohodná, že ani na dotek si nebudete jisti, zda se jedná o vinylové podlahy nebo olejované dřevěné podlahy.

seda PVC podlaha

Dále nás nadchla kolekce DesignArt, která nabízí škálu dekorů, které jsou také k mání jak v lepené či zámkové variantě. Tato značka se zaměřila především na decentní dekory dubu v různých odstínech. Unikátní našedlé dekory se snadno doplní do interiéru, ve kterém plánujete více moderních prvků. Ceny u značky DesignArt se pohybují od 399,-/m2 bez DPH (v lepené variantě) a při plovoucí způsobu cena začíná na 719,-/m2 bez DPH.

vinylova podlaha western oak

A co jsme se dozvěděli na závěr od produktového experta?
Pokud si zvolíte vinylové podlahy, tak při výběru dbejte na kvalitu samotného výrobce. Například oba výrobci značek (DESIGNline a DesignArt) použili při výrobě příměs skelných vláken, která napomáhá zvýšení stability vůči rozpínání. Dále nepodceňujte podklad, na který chcete položit vinylovou podlahu. U vinylových podlah na zámkový systém dále můžete zvýšit komfort podlahy tím, že použijete podložku Silent Comfort
či Xtrafoor.

Za cenné informace a rady děkujeme panu Šonovi, produktovému konzultantovi společnosti Supellex.

supellex logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze