Úvod

Komfort a francouzská elegance sálavých topidel

Elektřina – nejvhodnější zdroj energie pro nízkoenergetické domy.


Sálavé teplo je elektrické vytápění, které je komfortní a ekonomické, v poslední době o něm slýcháme pod pojmem infratopení. Sálavé topení známe hlavně z dřívějších dob v podobě kachlových kamen nebo krbového topení. V současné době jsou to moderní sálavá topidla, která se z pohledu energetické efektivnosti a hospodárnosti dostávají do obliby a širšího používání.

Naturay - salavy panel z lavoveho kamene

Sálavá topidla díky sálavému toku zahřívajícímu přímo celou plochu místnosti zajistí dobrou tepelnou pohodu při nižší teplotě vzduchu než při konvekčním vytápění, což přispívá k výrazným úsporám nákladů za topení. Studený vzduch se nehromadí u podlahy a teplý u stropu, jak je tomu u konvekčního šíření tepla v případě konvektorů, ale místnost je vyhřívána rovnoměrně.
Další výhodou je, že při tomto sálavém způsobu vytápění vzduch necirkuluje, nevzniká průvan, nevíří se prach a vzduch zůstává čistý. Tento způsob vytápění se tedy stává řešením i pro alergiky.

A právě na základě těchto poznatků se v současné době zaměřujeme na sálavá topidla. V nabídce elektrických topidel najdete vedle jednodušších přímotopných konvektorů i široký sortiment sálavých topidel od jednoduchých až po exkluzivní sálavá topidla s nadčasovým reprezentativním designem a francouzskou elegancí, vhodných nejen do obytných místností ale i do koupelen. Široká škála barevného provedení čelních skleněných ploch, případně zrcadla či lávového kamene nabízí možnost doplnit eleganci a vyjímečnost ať už klasického, rustikálního nebo moderního až minimalistického interiéru.

Campaver Select - skleneny salavy panel
Díky svému reprezentativnímu provedení jsou přímo předurčeny, aby se staly pověstnou třešinkou na dortu, která finalizuje výjimečný interiér.

Campaver Bains - koupelnovy skleneny salavy panel
Campaver Bains – Sálavé koupelnové panely v různém barevném provedení (i zrcadlo).

Topidla jsou standardně vybavena regulačními prvky – programovatelnými inteligentními termostaty s LCD, které zajistí v případě otevření okna za účelem větrání automatické vypnutí topidla, některá topidla jsou vybavena čidlem přítomnosti osob a integrovaným týdenním programátorem teploty v místnosti.
Sálavá topidla s čelní plochou ze skla, lávového kamene či zrcadla nabízejí možnost akumulace tepla v čelní ploše. K dostání jsou také topidla, která jsou vybavena vnitřním akumulačním blokem pro akumulaci tepla, čímž zajišťují sálání tepla i v době výluky topení ve vysokém tarifu. Pro zajištění okamžitého intenzivnějšího topení jsou topidla vybavena dvěma systémy topení, kdy se zadní topný panel zapíná v případě potřeby okamžitého zvýšení teploty.

Jobel - salavy panel s vnitrnim akumulacnim blokem z lavoveho kamene

Provoz topidel je možno rovněž programovat časově i teplotně pomocí centrální regulace nebo i dálkově pomocí telefonu nebo internetu.
www.sefen.cz

Kontakt:
SEFEN spol. s r.o.

Na Podvolání 3292, Frýdek-Místek
tel/fax: 558 630 524
e-mail: info@sefen.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze