Úvod

Vlastní bazén dnes už může mít každý

Na jaro jsme letos čekali opravdu dlouho, ale už je tady. První slunečné dny se nám konečně ukázaly, a také teplota pomalu stoupá. Nebude to trvat dlouho, rtutě našich teploměrů dosáhnou letních teplot, a my zatoužíme po chladném osvěžení v bazénu.


Firma Marimex nabízí hned tři typy nadzemních bazénů – Tampa, Hawai a Orlando. Bazény Tampa jsou vhodné především pro rodiny s malými dětmi, a to hned z několika důvodů. V první řadě je to jejich bezpečnost. Tyto bazény nemají pevnou konstrukci, nikde nenajdeme tvrdá místa nebo rohy, o které by se děti mohly poranit. Celý bazén je vyroben z trojvrstvého PVC, což zároveň přináší i vysokou kvalitu. Hlavní část představuje nafukovací límec. Ten se nafoukne a napouštěním vody se celý bazén zvedá. Za zmínku stojí i nízká pořizovací cena. Instalace bazénu nevyžaduje žádné stavební úpravy.
Další možností je bazén Hawai, který oceníte díky mnoha vynikajícím vlastnostem a jeho průměr 4,57 m dovoluje komfortní koupání. Stabilitu bazénu zaručuje pevný kovový rám. Jeho konstrukce je rychlá a jednoduchá.

Posledním typem, který Marimex nabízí, je bazén pro náročné – Orlando. Bazén se skládá z pevné konstrukce vyrobené z kvalitního plechu, jehož povrch je galvanizován. Jeho největší výhodou je mrazuvzdorná fólie, díky které může bazén na zahradě stát celý rok.

MARIMEX orlando


Aby voda v bazénu zůstala jasná, zářivá a bez usazenin, musíme se o ni starat i po jejím napuštění. V první řadě je nutné zajistit filtraci. Zde nabízíme dva druhy, pískovou a kartušovou. Pokud se v bazénu koupete velmi často, doporučujeme pískovou filtraci například ProStar 4. Ta je vhodná především pro bazény s větším objemem, a to díky svému vysokému výkonu. Nečistoty jsou zachytávány křemičitým pískem. Díky vysokému výkonu lze k filtraci připojit další příslušenství, jako je například solární ohřev (o něm bude řeč ještě dále). Méně výkonná je kartušová filtrace. Je vhodná pro bazény s objemem od 6 do 8 m3 a zároveň pro bazény, kde se nekoupeme tak často.

MARIMEX hawaii


V péči o vodu nám dále pomáhá bazénová chemie. V první řadě musíme zjistit správnou hodnotu pH vody. To by se mělo pohybovat mezi 6,8 až 7,2. Ke snížení použijte přípravek Aquamar pH-, ke zvýšení Aquamar pH+. Je také rozdíl, zda je voda v bazénu ze studně anebo z vodovodního řádu. Voda studniční totiž není upravená (tak jako ta z vodovodního řádu) a obsahuje minerální látky. Z tohoto důvodu je vhodné použít přípravek Aquamar Mineral-, který minerály odstraní. K udržení čistoty vody je dále nezbytné určité množství chlóru. O to se postará granulát Aquamar Quick a v následujících dnech přípravky Minitabs, Triplex či 7 Day Tabs.

MARIMEX bazénová chemie

Dalším zajímavým a velmi výhodným příslušenstvím bazénu je tzv. solární ohřev. O co se jedná? Toto zařízení vám dokáže vyhřát vodu v bazénu až o 6 °C, a to všechno úplně zadarmo. Jak již název napovídá, veškerá energie je brána ze slunce. Tepelným ztrátám v noci, kdy Slunce nesvítí, zabraňuje solární plachta. Používání solárního programu EKOSUN je tudíž nejen ekologické, ale i ekonomické. Zde vám můžeme nabídnout například solární ohřev Pyramida  nebo z řady solárních panelů Slim 180.
MARIMEX solární ohřev


V nabídce firmy Marimex naleznete i další příslušenství. Jedním z nich je například praktická geotextilní podložka, která uleví bazénové fólii od namáhání vlivem nečistot a nerovností povrchu a zároveň zabrání plesnivění dna bazénu zapříčiněné tlející trávou. Svrchu naopak můžeme bazén chránit krycí plachtou, nedostanou se tam tak žádné nečistoty (například listy ze stromů), ani nehrozí utonutí domácích zvířat v nehlídaném bazénu. Pro přehlednou kontrolu vody si můžete pořídit teploměr, který je jako mnoho dalšího příslušenství nabízen společností Marimex.
MARIMEX logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze