Úvod

Víte, jakou vybrat sekačku?

Toužíte po krásném trávníku v anglickém stylu? Anebo nejste tak nároční, ale přesto chcete, aby byl Váš trávník v dobré kondici? Pořiďte si to správné ruční nářadí pro jeho údržbu: sekačky, provzdušňovače a další ruční nářadí.


Bez sekačky to nejde
Bez sekačky na trávu je údržba zahrady takřka nemyslitelná. Ovšem pro každou zahradu je vhodný jiný typ sekačky a tomu je třeba přizpůsobit náš výběr. Pokud jste majitelem spíše menší zahrady, dobrou službu Vám prokáže elektrická rotační sekačka, jejíž hlavní předností je snadná manipulace. Neméně snadno se ovládá strunová sekačka, která představuje ideální volbu pro údržbu malých zatravněných ploch, a která se často používá jako doplněk k dosečení okrajů kolem keřů či záhonů. Údržba větší zahrady vyžaduje jiný typ sekačky. Osvědčené řešení při péči o větší pozemek představují motorové benzinové sekačky.


Strunová sekačka.


Krásný trávník v anglickém stylu
Čím dál větší oblibě se těší elektrické vřetenové sekačky, které jsou zárukou komfortního ovládání a dokonale střiženého trávníku. Vřetenové sekačky uspokojí především majitele zahrad, kteří si zakládají na dokonale střiženém trávníku v anglickém stylu. Aby byl náš trávník v dobré kondici, tak kromě pravidelného sekání vyžaduje i další péči, zejména provzdušňování. Provzdušňovače efektivně zbavují trávník mechu i travní plsti a díky tomu se voda a živiny dostávají snáze až ke kořenům trávníku. A nesmíme zapomenout ani na zavlažování. V případě menšího trávníku si bohatě vystačíte s postřikovačem. Pokud však máte trávník o větší ploše, pak stojí za úvahu zavlažovače.


Detail vřetenové sekačky.


Ruční nářadí pro Vaši zahradu

Všechny výše uvedené typy sekaček, ale také motorové vyžínače, křovinořezy, provzdušňovače, postřikovače, zavlažovače a další ruční nářadí dnes můžete pohodlně a navíc velmi výhodně koupit také po internetu. V internetovém obchodě www.rucni-naradi.cz najdete bohatý výběr nářadí pro Váš dům a zahradu od osvědčených výrobců, jako je BOSCH, GARDENA, FISKARS a mnoho dalších.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze