Úvod

Levná proměna dětského pokoje

Máte momentálně poněkud hlouběji do kapsy, a přitom byste rádi potěšili své děti tím, že jim trochu vylepšíte jejich pokojíček? Nezoufejte, i velká proměna za málo peněz je možná! Nevěříte? Zkusíme Vás o tom přesvědčit na následujících řádcích!


Děti mají rády změnu 
Pravda je, že dětem vyhovují ustálené rituály, například ten večerní, kdy po koupání následuje večeře, pohádka a pusa na dobrou noc. Ona pravidelnost, se kterou děti počítají, jim dává důležitý pocit jistoty a bezpečí. Navíc je to pohodlné také pro rodiče. Pokud jsou ovšem důslední. Dítě předem počítá s tím, co bude následovat a obvykle neklade odpor, protože ví, že to stejně nemá smysl. Pokud jde o hračky a výzdobu dětského pokoje, zde je opak pravdou, děti milují změnu! Některé navíc nevydrží u jedné hračky déle než pět minut. Jestliže Vám a především jim samotným připadá jejich pokojíček příliš nudný, můžete jej celkem snadno a poměrně levně vylepšit.

Samolepky letí! 
Možná jste se s nimi již setkali. Zahlédli jste je na návštěvě u známých, v mateřské školce či dětském centru, ale klidně také v autosalonu nebo hotelové hale. Řeč je o samolepkách na zeď i nábytek, tedy o lepicí dekoraci. Proč se stal tento způsob výzdoby interiéru hitem, a to nejen v prostorách určených pro děti? Nejspíš pro bohatý výběr, cenovou dostupnost a jednoduchou aplikaci, stejně jako pro snadné odstranění. Až Vás samolepka omrzí, můžete ji snadno nahradit novou! 

Kde nakoupíte? 
Nejbohatší nabídku pravděpodobně najdete v některém z internetových obchodů, například na webu www.hornschuch.cz, www.styltex.cz, www.nalepsi.cz, www.koupimesi.cz, www.samolepky-na-zed.cz a mnoha dalších. Za zmínku také stojí weby, které nabízejí dětské zboží, od nábytku, přes oblečení, právě až po samolepicí dekoraci. Zde je výhodou specializace na dětské motivy. Mile Vás však může překvapit i sortiment některého z kamenných papírnictví či hračkářství. A nesmíme zapomenout na sítě hypermarketových řetězců, jako je Hornbach, Bauhaus, nebo Globus, a na specializované prodejny s tapetami.

Mnoho zákazníků však dává přednost internetovému nákupu, protože si mohou vybrat v pohodlí svého domova. Zvolené kousky lepicí dekorace pak přijdou poštou až před hlavní dveře domu. Pořídit můžete buď jednotlivé kousky (třeba velkého slona, auto či autobus), nebo celé sady (například rozkvetlou louku, která se skládá z několika květin, motýlů, popřípadě brouků, jako je beruška). 

Jak na věc? 
Jakmile máte v ruce čtvrtku se samolepkami, sejmete obrázek spolu s průhlednou fólií (která slouží ke snadnější aplikaci – zajistí, abyste samolepku nenalepili nakřivo) a nalepíte jej na stěnu, nebo na jiný hladký povrch. Samolepicí dekorací můžete totiž zkrášlit také dětský nábytek či skleněné plochy. Poté okolní fólii sloupnete.

A jaké motivy Vaše potomky potěší? Začněme od těch nejmladších, kterým udělají radost především zvířátka, jako je medvídek, slon, či housenka, později na stěnách svého pokojíčku rádi uvítají své oblíbené hrdiny z animovaných pohádek a seriálů, kam rozhodně patří pohádkové postavičky z českých večerníčků, nebo figurky od Walta Disney.

Až děti povyrostou a Maková panenka jim bude připadat poněkud infantilní, jednoduše ji sloupnete a nahradíte něčím „dospělejším“. Teenageři a starší studenti si raději vyzdobí své tvůrčí zátiší různými geometrickými tvary nebo třeba květy. Sortiment lepicí dekorace se však neomezuje pouze na výše popsané samolepky. Interiér dětského pokoje můžete vylepšit také velkoformátovými papírovými tapetami či 3D papírovými dekoracemi, z nichž můžete vytvořit i krásnou plastickou mozaiku! Záleží jen na Vás. Jak vidíte, příjemná proměna dětského pokoje je možná i bez nákupu nového nábytku. Někdy postačí jen malé oživení!



Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze