Zdravé spaní

Udělejte pro svůj klidný spánek maximum

Spánek je pro naše zdraví i psychickou pohodu nesmírně důležitý. Pokud se v noci budíte, spíte přerušovaně, nebo nemůže nalézt tu správnou polohu a ráno jste díky tomu unavenější víc, než byste si přáli, je třeba hledat důvod. Velmi často je to chybná volba matrace, roštu nebo i lůžkovin.


Výběr správné matrace se vyplatí…
Od prvních sychravých podzimních dní se k nám dostává méně slunečního záření a to je jedna z příčin, proč se cítíme bez energie, více unavení a mnohdy toužíme i po tzv. zimním spánku. Potřebnou energii si můžeme dobít sportovními aktivitami nebo přírodními doplňky stravy, únavu a nedostatek spánku pak vyřešit kvalitní postelí a matrací doplněnou roštem. Není ovšem matrace jako matrace. Vybírat bychom ji měli v klidu, s rozmyslem a především si ujasnit důležité faktory: tvrdost matrace, materiál, svou hmotnost a věk, potah a roštové uložení. Výběr správné matrace znamená první krok nejen k dokonalému odpočinku, ale je to také investice do vlastního zdraví. Uvědomujete si, kolik času strávíte ve svém životě spánkem?
postelovy rost TEMPUR Flex 2000 Freecut
Rošty nejsou na okrasu
Postelové rošty jsou někdy opomíjenou součástí, ale přitom hrají hned několik rolí. Jsou důležité v kombinaci s matrací pro ideální spánek, matraci zaručují dlouhou životnost, zvyšují její vzdušnost a tím i hygienu lůžka, správnou ortopedickou funkčnost… A při volbě polohovatelného roštu získáte dobrého pomocníka, kterého oceníte také v okamžiku, kdy si budete chtít udělat větší pohodlí třeba při čtení.

luzkoviny OUTLAST

Každé období si zaslouží změnu

Příjemný spánek lůžkoviny bezpochyby dokáží ovlivnit, a to dost významně. Velmi často se stává, že výběru lůžkovin nevěnujeme takovou pozornost, jakou si zaslouží. A pokud už máme kvalitní matraci i rošt, proč nedbat i na to, co máme pod hlavou a čím se přikrýváme? Každý totiž potřebuje něco jiného. Výběr lůžkovin ovlivňuje nejen roční období (pro horké letní noci volíme lehké a splývavé přikrývky, na zimu pak vysoce hřejivé), ale také umístění ložnice či spacího prostoru, akumulace tepla/chladu v místnosti i naše subjektivní pocity. Spánek zvyšuje celkovou kvalitu našeho života a proto bychom se, pokud si nejsme jisti svým rozhodnutím ohledně výběru postele, matrace, roštu či lůžkovin, měli i v této situaci obrátit na specialisty. Pro spánek je dobré udělat maximum!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze