Úvod

Na co nesmíte zapomenout při stavbě bazénu

Splnili jste si sen a budujete zapuštěný zahradní bazén? Dobře zvolený výběr jednotlivých komponentů vám zajistí nejen kvalitní koupání, ale také ušetříte nemalé peníze. Prodejce bazénových komponentů SWIM představuje v současné době kvalitní výrobky, které podporují správnou funkci zahradních bazénů. Mezi základní bazénové příslušenství patří písková filtrace, skimmer a trysky.


Jak si vybrat pískovou filtraci
Pískových filtrací najdeme na trhu značné množství. Při koupi pískové filtrace je nejdůležitější výkon filtračního čerpadla na celkový objem vody v bazénu. V prodeji jsou jak kompletní pískové filtrace, tak zvlášť filtrační nádoby a bazénová čerpadla. Ve druhém případě se musí dbát na velikost filtrační nádoby, protože není možné použít jakékoli bazénové čerpadlo k filtrační nádobě. Bazénové čerpadlo by mělo odpovídat obsahu písku v nádobě. V případě použití výkonnějšího čerpadla než je bazénová nádoba, může dojít k protlačení nečistot a písku do bazénu. V opačném případě nebude čištění vody v bazénu dostatečné.

bazenova piskova filtrace

Bazén se čistí sám
Skimmer je nutnou částí každého bazénu. Bazénový skimmer stahuje do filtrační nádoby veškeré nečistoty, které plavou na hladině. Pomocí bazénové trysky se do bazénu vrací přefiltrovaná voda. V nabídce jsou trysky jak nerezové, tak z plastu. Trysky by se měly vybírat podle velikosti a typu bazénu. Při výběru je nutné zohlednit, zda se jedná o bazén plastový, laminátový, keramický, betonový nebo foliový.

bazenovy skimmer

Osvětlení a bazénový protiproud
Některé bazénové komponenty se nedají dodatečně nainstalovat, proto na ně myslete již při budování bazénu. Jedná se hlavně o osvětlení bazénu a dnes již oblíbený protiproud do bazénu, které jsou vsazené přímo v betonovém základu bazénu. Počet světel by měl odpovídat délce bazénu, takže na šestimetrový bazén stačí jedno bazénové světlo. Od sedmi metrů již dvě, a pokud je bazén delší jak devět metrů, tak počítejte se třemi světly. U bazénového osvětlení musí být vždy odpovídající bezpečnostní transformátor. V prodeji jsou halogenová i LED osvětlení. Cenově přijatelnější jsou halogenová světla.

bazenove osvetleni

Protiproud do bazénu může mít různý výkon, minimální doporučený průtok by měl mít od 66m3/h pro běžné plavce, pro sportovní plavce se doporučuje od 80m3/h a výše.

protiproud do bazenu

Pro ušetření vaší peněženky je možné zakoupit pouze předmontážní sadu protiproudu a tu zabudovat do bazénu při výstavbě.

V případě, že máte k tomuto tématu dotazy, neváhejte se obrátit na odborníky Swimeshopu. K dispozici jsou vám na emailu obchod@swimeshop.cz nebo online chatu www.swimeshop.cz.

logo swim eshop
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze