Úvod

Stínící technika na míru vašemu bydlení

Moderní stínící technika nabízí praktický způsob jak snížit množství procházejícího světla do domácnosti a zároveň jak elegantně doplnit interiér nebo exteriér. Stínící technika navíc chrání před škodlivým UV zářením a poskytuje naprosté soukromí.


Stínící technika v interiéru
Stínící technika na okna a dveře se pro interiér dodává v široké škále stylů a barev. Dá se tak využít nejen jejich praktičnost, ale i design, který lze vhodně sladit s interiérem. Jako interiérová stínící technika slouží nejčastěji žaluzie, rolety nebo plisé. Každá z těchto možností má svá specifika a při výběru stínící techniky, byste se měli zaměřit právě na ně. Stínící technika je ideální pro udržování teploty v místnosti. V létě pomáhá udržovat chlad, v zimě zas teplo.

Rolety

Rolety jsou jednou z nejžádanějších stínících technik v interiéru. Pro své nesčetné možnosti barevných kombinací i vzorů, se velmi snadno kombinují se zbytkem interiéru a zároveň, při zatažené poloze, nabízejí naprosté soukromí. Další výhodou je, že lze velmi efektivně regulovat propustnost slunečního svitu. Rolety mohou mít několik způsobů navíjení – řetízkové rolety, které se ovládají řetízkem, což je nejrozšířenější způsob ovládání rolet; motorové rolety, které se ovládají pomocí vypínače nebo radiového ovladače; pružinové rolety, které se díky pružině rolují zpět, přičemž rychlosti navíjení se dá v jistých případech regulovat. Nejdůležitější část interiérových rolet tvoří látka. Kromě designu je důležitá především její funkce – odstínění s propustností světla 99 – 90 %, zastínění s propustností světla 89 – 40 % a zatemnění s propustností světla 10 – 0 %.

klasicke rolety

Žaluzie
Žaluzie představují tradiční způsob stínění, u kterého je možné plynule regulovat průchod světla. Žaluzie mohou být vertikální nebo horizontální a nejčastěji jsou vyráběné z materiálů jako je dřevo, hliník, bambus nebo textil, který je nejčastěji používám k výrobě vertikálních žaluzií. Vhodné jsou do malých prostor.

Vertikální žaluzie umožňují ovládat množství slunečního světla vstupujícího do místnosti pomocí nastavitelných vertikálních lamel. Tento typ stínící techniky může být také vytažen na stranu pro naprosté odstínění nebo naopak zcela uzavřen. Tato stínící technika dokáže využít moderní materiály, tak aby došlo k dokonalému odfiltrování UV záření a tepla nebo zajištění optické pohody například v kancelářích.

zaluzie

Horizontální žaluzie patří mezi tradiční stínící techniku. Lze jimi plynule regulovat průchod světla a díky jejich oblíbenosti je na trhu mnoho typů s různými vlastnostmi, z různých materiálů, designů i barev. Horizontální žaluzie můžete zvolit i podle způsobu montáže a to volně visící nebo přichycené na okenní rám nebo podle typu ovládání – pomocí tyčky a provázku, řetízkem, klikou nebo motorem.

Plisé

Plisé je nový moderní způsob stínění, u něhož je plisovaná látka shrnována nahoru nebo dolů pomocí manuálního posunu látky po okně. Látka může být ovládána také pomocí provázků nebo řetízku. Plisé se výborně hodí i pro stínění nebo zatemnění šikmých střešních oken.

plise

Stínící technika v exteriéru
Exteriérová stínící technika hraje velkou roli jako architektonický prvek. Stává se totiž součástí budovy. Tato stínící technika používaná v exteriérech musí být vyrobena z velmi kvalitních materiálů s dlouhou životností, aby byla schopna odolat vnějším vlivům. Stejně tak důležitá je i kvalitní montáž. Mezi exteriérovou stínící techniku patří markýzy a to výsuvné, výklopné nebo pevné, pergoly a to pevné, posuvné, rolovací nebo pergoly s dodatečným zastíněním, rolety střešní a svislé, rolády s hliníkovými lamelami nebo venkovní žaluzie.

Stínící technika od ARCO interier
Navrhneme vám optimální řešení na míru pro váš projekt. Očekávat můžete funkční a designově vhodný systém zastínění. Vše vyrábíme na míru. Naší specialitou je interiérová i exteriérová stínící technika. Můžeme nabídnout řadu variant od různých výrobců. Dbáme na kvalitu materiálů, provedení i design. Navštivte nás na http://arcointerier.cz a prohlédněte si ukázky našich prací a naši nabídku stínící techniky.

ARCO interier logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze