Úvod

Letošní Aqua-Therm nahlédne také do světa vypínačů a rozvodnic

Chcete se pokochat novinkami ze světa vypínačů a rozvodnic? Pak určitě navštivte letošní veletrh Aqua-Therm na výstavišti v Letňanech. Uvidíte zde mnoho zajímavého, například poziční světlo v rozvodnici Mini Pragma, které se v případě náhlého výpadku proudu automaticky rozsvítí na 20 minut.


Exkurze do domácích interiérů 
17. mezinárodní odborný veletrh vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-Therm Praha 2010, který se letos uskuteční ve dnech 23. až 27. listopadu v pražském veletržním areálu Letňany nás tentokrát pozve také na zajímavou exkurzi do světa domácích interiérů. Zde se zaměří především na ovládací prvky, jako jsou bytové vypínače, zásuvky a systémy osvětlení. Mezi nejzajímavější novinky beze sporu patří možnost instalace pozičního světla (které se z důvodu nedostatku místa či absence technických místností často instaluje do obytných prostor) přímo do rozvodnic. Například společnost Schneider Electric ve svém výstavním stánku předvede novou domovní rozvodnici Mini Pragma, což je první rozvaděč, který Vám při výpadku proudu spolehlivě posvítí. Do tohoto rozvaděče lze totiž instalovat poziční světlo, které se v případě náhlého přerušení dodávky proudu automaticky rozsvítí na 20 minut, což usnadňuje rychlé nahození jističů. Na tápavé hledání baterky ve tmě tedy můžete klidně zapomenout. Světlo se samo dobíjí pomocí kondenzátoru a jeho životnost dosahuje patnácti let. Rozvodnice se pyšní velmi atraktivním vzhledem, který lze designově sjednotit s domovními vypínači a zásuvkami. 

  

Inteligentní domácnost 
Na listopadovém veletrhu Aqua-Therm si nenechte ujít ani systém inteligentní elektroinstalace KNX, jedinečný produkt tzv. inteligentních technologií, které umožňují snadné, levné a maximálně komfortní ovládání provozu domácnosti. Stiskem jediného tlačítka na dálkovém ovládači lze nastavit intenzitu osvětlení, zatáhnout žaluzie, určit požadovanou teplotu v místnosti či zvolit oblíbenou hudbu. Svou domácnost můžete řídit také prostřednictvím tlačítkových nebo dotykových panelů, přes telefonní síť či internet. Nesporná výhoda systému inteligentního řízení spočívá v tom, že v porovnání s běžným řešením dokáže dlouhodobě ušetřit až 30% z obvyklých nákladů. Na veletrhu se můžete seznámit i s dalšími produkty pro inteligentní domácnosti Schneider Electric. Nás nejvíce zaujalo bezdrátové RF řešení Unica AirLink. Tato technologie využívá k dálkovému ovládání elektrických přístrojů rádiový signál, což velmi usnadňuje rekonstrukce, neboť není nutné natahovat ve zdi nové elektrické kabely pro vypínače. Stačí na zeď ve zvoleném místě přilepit či přišroubovat bateriový vysílač a doplnit jej vhodným krycím rámečkem. 

 

Moderní ovládací prvky
A na co dalšího se můžete na veletrhu Aqua-Therm těšit? Na letňanském výstavišti budou vystaveny nejnovější domovní vypínače a zásuvky 21. století, mezi nimi také ty, které umožňují výměnu krycího rámečku bez zásahu do elektrické instalace, vypínače Unica Quadro nabízející až 56 barevných kombinací. Dále zde můžete vidět moderní vypínače a zásuvky německé firmy Merten, které díky široké škále designů a materiálů nacházejí uplatnění ve všech typech interiérů. Také Vás zaujaly novinky Schneider Electric, známého světového experta na ovládání energie a průkopníka úsporných v oblasti energetických řešení, ale nemáte čas veletrh navštívit? Nalistujte si stránku www.schneider-electric.cz nebo www.vypinac.cz a seznamte se s moderní generací ovládacích prvků. 

www.schneider-electric.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze