Úvod

Jakou podlahu zvolit pro obývací pokoj

Při výběru podlahy zohledňujeme mnoho faktorů. Mimo to, že rozhodujeme v závislosti na místnosti, kam chceme podlahu položit, musíme uvažovat i nad odolností vůči opotřebení, snadnou údržbou, vzhledem nebo volbou tvrdosti materiálu. Jestliže hledáme vhodnou podlahu do obýváku, budeme vybírat především mezi těmi, které odolají mechanickému poškození, jsou dostatečné teplé a snadno udržovatelné.


Teplo od nohou
Obecně je člověk velice citlivý vůči teplotním i zvukovým vjemům. Došlápnout bosýma nohama na teplou podlahu je mnohem příjemnější než na studenou dlažbu. Právě proto se doporučují takové podlahové krytiny, které zajistí teplo od nohou. Většina domácností se uchyluje k jedinému řešení, a to koberci. Existují však i jiné alternativy, které zajistí stejnou tepelnou pohodu a navíc budou vyhovovat i alergikům.
Ať už v obýváku chodíme naboso nebo v ponožkách vinylové podlahy Thermofix jsou ideální právě díky dobrému teplotnímu vjemu, navíc umožňují instalaci podlahového vytápění. Materiál této podlahy dokáže na teplo reagovat mnohem rychleji než ostatní podlahové krytiny. Dalším bonusem je nesporně, také nízká úroveň hluku.

podlaha Thermofix, vzor Jasan Tmavy

Bezprašné prostředí
Protože v obývacím pokoji trávíme spoustu času, velice záleží na tom, aby prostředí bylo čisté a pokud možno co nejvíce bezprašné. Obzvláště pro alergiky je kvalita vzduchu zásadní. Na té se přirozeně podílí volba podlahové krytiny. Pro snadnou údržbu a tedy zachování bezprašného prostředí je důležité vybrat takovou podlahu, kterou můžete kdykoliv setřít. Bezproblémovou údržbu zajišťují především vinylové podlahy, koberec se v tomhle ohledu jeví jako nevhodný.

seda vinylova podlaha

Široká paleta vzorů

Podlaha Thermofix od společnosti Fatra splňuje veškeré požadavky na zachování tepelné i zvukové pohody, navíc je snadno udržovatelná. Mezi hlavní přednosti patří i obsáhlá škála 52 nabízených dekorů, které pouhým okem nerozeznáte od přírodních materiálů. Kolekce imituje dřevo, kámen či koberce. Navržena je tak, aby do obýváku vnesla atmosféru elegance a čistého designu, avšak za předpokladu velmi užitečných vlastností, jež se v rychlém, moderním světe stávají samozřejmostí.

podlahova krytina Thermofix

Více informací o podlahovinách Thermofix s 10letou zárukou získáte na webu www.fatrafloor.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze