Úvod

Sluníčko a interiér

Každý mi dá jistě za pravdu, že sluníčko se svými blahodárnými účinky je přítelem snad všech, které ve svém okolí znáte. Málokdo si ale uvědomuje, že sluníčko dovede způsobit i komplikace. Zatímco o své tělo pečujeme používáním ochranných krémů různé kvality, v interiéru sílu slunečních paprsků mnohdy nedoceňujeme.


Všimneme si jejich účinku až tehdy, pokud přemísťujeme nábytek, nebo jiné předměty. Pak jsme překvapeni tím, že pod nimi je koberec tmavší, že polička pod vázou má tmavší odstín než její zbytek. Pak si teprve uvědomíme, že jsme na ochranu interiéru zapomněli, nebo jsme ji neřešili, protože jsme chtěli ušetřit.

Co s tím? Vrátíme vše na původní místo a budeme asi uvažovat o tom, že bychom něco s ochranou interiéru měli dělat. Kromě toho jsme si všimli, že na jaře na vedlejším pozemku vyrostl nový dům a bylo by dobré něco udělat pro to, abychom měli více soukromí.
Právě to je příležitost pro nás, pro naše produkty sluneční a pohledové ochrany GARDINIA a ALUGARD. My na rozdíl od Vás na ochranu interiéru proti slunečním paprskům a nevítaným pohledům do obývacího pokoje, ložnice, nebo koupelny myslíme celý rok.
Skutečně od ledna do prosince je potřeba interiér před sluncem chránit.


   zaluzie

Co jsme schopni Vám nabídnout?
Produktů, kterými můžete svůj interiér nejen ochránit před slunečními paprsky a zvídavými pohledy zvenčí, ale i „obarvit“, udělat veselejšími, či přispět k teplejší atmosféře je celá řada. Nejjednodušší jsou hliníkové žaluzie. Ty v mnoha barvách splní základní úlohu hry se světlem a stínem, nicméně jsou již okoukaným a všedním prvkem sluneční ochrany.
Rolety
jsou dalším produktem, který zajistí ochranu proti sluníčku i zvídavým pohledům. Díky materiálům, které jsou pro výrobu rolet použity, má roleta již více funkcí. Kromě jednoduché ochrany proti slunečním paprskům může poskytnout i ochranu proti úniku tepla, či ochranu proti přehřátí interiéru. To tehdy, pokud je pro výrobu rolety použita tkanina s antireflexní vrstvou na rubu roletové látky. Roleta ale umí splnit i úlohu dekorativního prvku v interiéru. Různé dekory přispějí k jeho zkrášlení a pokud je navíc použita novinka - dvojitá roleta – tak ta zaujme téměř každého. Systém dvou látek s příčnými pásy střídavě řidšího a hustějšího tkaní, nabízí při navíjení látky možnost roletu „zprůhlednit“ to když se hustější pásy tkaniny kryjí, nebo vytvořit z ní roletu neprůhlednou, to když hustější pruhy na sebe navazují. Tak, jako všechny prvky interiérového vybavení můžete i dvojitou roletu získat ve standardních rozměrech a barvách, anebo pokud si v nabídce ze sériové výroby nevyberete, můžete mít dvojitou roletu, která bude vyrobena přesně na rozměr vašeho okna a z barevných odstínů, které jsou bohatší, než omezená nabídka sériové výroby a navíc z našeho katalogu ALUGARD si můžete vybrat i látku s různě širokými pásy. Roletu dnes můžete získat v klasickém pružinovém provedení, v provedení s bočním ovládáním. V programu GARDINIA pak nabízíme roletu v provedení Easy Fix, nebo miniroleta. U takové rolety je použita miniaturní návinka, na níž je navinuta roletová tkanina. Tato technika umožňuje umístění rolety přímo na rám okna pomocí jednoduchých úchytů a to bez šroubování a vrtání. Takovou montáž zvládne každý za velice krátkou dobu.

    roleta

Japonské stěny
, které jsou umístěny v interiéru v panelech různé šířky nabízejí opravdu nevšední protisluneční a pohledovou ochranu. Jejich konstrukce nabízí veliký prostor pro kreativitu těch, kteří se pro japonskou stěnu rozhodli. Možnost sezonní obměny jednotlivých panelů, možnost kombinace různých druhů látek i materiálů dávají šanci japonské stěně zaujmout významné místo v dekoraci interiéru a v jeho ochraně před slunečními paprsky.

   plise

Ovšem králem v zastínění okna a jeho dekoraci je beze všech pochybnosti plisé. Plisé se dnes vyrábí z kvalitních materiálů v různých barevných odstínech a kvalitách látky. Je samozřejmostí, že do našeho programu ALUGARD jsou zařazeny látky opatřené na rubové straně antireflexní perličkovou, nebo dokonce hliníkovou vrstvou. Takové plisé jednak ochrání interiér před přehřátím, ale díky jeho umístění na rámu okna významnou měrou přispěje k ochraně interiéru před úniky tepla. Otázka hospodárného využití energií je v dnešní době velice důležitá. A pokud umíme zajistit, že uspoříme v interiéru 2 – 3°C, tak je jasné, že o tomto druhu sluneční ochrany se vyplatí přemýšlet. Nejenom v zimě, kdy nemusíme tolik topit, ale i v létě, kdy nemusíme tolik „trápit“ naši klimatizaci. Pokud se ještě navíc rozhodnete pro dvojité plisé „Duette“ tak jednak získáte ještě větší úsporu energie, ale tento druh plisé navíc zpříjemní akustickou pohodu interiéru.

rolety

A co je vlastně tak kouzelného na plisé?

Je to jeho schopnost řešit zastínění jakéhokoli rozměru a tvaru okna, schopnost zastínit zimní zahradu nejenom se skleněnými stěnami, ale i se skleněným stropem. A to už stojí za úvahu!

Ještě jedna důležitá informace zde nezazněla
A tou je komfort ovládání prvků sluneční a pohledové ochrany. Elektrické ovládání ve spojení se slunečními senzory umožní reagovat na sluneční paprsky automaticky, bez zásahu uživatele. Pokud pak navíc zakomponujete tyto prvky sluneční a pohledové ochrany do inteligentního ovládání domu, tak získáte komfort na nejvyšší úrovni. To všechno produkty GARDINIA a ALUGARD dokážou.

japonska stena

Líbí se vám dvojitá roleta, nebo snad japonská stěna, či plisé a myslíte si, že to je právě ten typ sluneční ochrany, který odpovídá vaší představě? Pak se s důvěrou obraťte na naše www.gardinia.cz. Zde je tým spolupracovníků, který se na Vás těší a který se bude snažit vyhovět Vašemu přání a pomoci vám radou či doporučením tak, aby se Vaše představa dokonale naplnila. Přijďte a nechte si od nás poradit. Máme pro Váš problém se sluneční ochranou vždy odpovídající řešení.

Záhoř Rudolf
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze