Úvod

Sklo jako mechanický zábranný systém

Největší počet trestných činů je stále zjišťován v oblasti majetkové kriminality. Zejména jde o krádeže vloupáním do bytů, rodinných domků, rekreačních a komerčních objektů. Z policejních statistik vyplývá, že 37% veškerých vloupání je uskutečněno okny a hodnota škod způsobených krádežemi vloupáním činila v roce 2012 téměř 166 miliónů korun.


Jak ochránit svůj majetek lépe?
Pokud se zaměříme na mechanické zábranné systémy, jedním z možných řešení je bezpečnostní sklo. Sklo se dnes dá použít jako efektivní zábranný systém při zachování všech výhod, které prosklené plochy nabízí.

Nejběžněji používanými bezpečnostními skly pro zajištění ochrany osob a majetku jsou vrstvená bezpečnostní skla STRATOBEL® . Lze je použít v interiéru (skleněné příčky,…) i v exteriéru (fasády, výlohy, okna…), a to jako jednoduché sklo nebo zabudované v izolačních sklech.
Vrstvené bezpečnostní sklo se skládá ze dvou či více tabulí skla a jedné či více polyvinylbutyralových mezivrstev (PVB fólií), které se vyznačují mimořádnou pevností, pružností a přilnavostí. Tyto vlastnosti zaručí, že v případě rozbití skla zůstanou střepy přichyceny k fólii a nerozletí se samovolně do okolí. Díky PVB fólii se rovněž zvyšují zvukově izolační vlastnosti a je výrazně redukován prostup ultrafialového záření.
Vybavení vašeho interiéru tak bude chráněno před nežádoucí změnou zabarvení, které sluneční záření způsobuje. 

bezpecnostni sklo oken

Společnost AGC Glass Europe nabízí širokou škálu vrstvených bezpečnostních skel, jejichž hlavní výhodou je princip libovolné kombinace skleněných tabulí a PVB fólií. Struktura složení (počet mezivrstev a skleněných tabulí) pak určuje úroveň bezpečnosti z hlediska ochrany osob a majetku.
Vrstvená bezpečnostní skla tak dokáží vyhovět veškerým požadavkům na bezpečnost a estetiku vašeho domova.

Protože okna propouští do interiéru nejen světlo a teplo, ale i nepříjemné zvuky, AGC ve své škále nabízí také skla STRATOPHONE®. Jedná se o bezpečnostní vrstvená skla se speciální akustickou fólií. Díky ní vrstvené sklo kromě základní bezpečnostní funkce poskytuje také zvýšenou protihlukovou izolaci.

Vrstvené bezpečnostní sklo STRATOBEL® / STRATOPHONE® je z hlediska bezpečnosti a odolnosti proti vloupání rozhodně efektivnějším řešením v porovnání s nákladnými, na údržbu náročnými a často neestetickými zábrannými systémy, jakými jsou různé nalepovací fólie či mříže.

bezpecnostni sklo

Základní typy ochrany, které STRATOBEL® / STRATOPHONE® nabízí:

1. před nehodami
a) ochrana před řeznými ranami a poraněním - složení: 2 tabule skla a 1 PVB fólie
b) ochrana před propadnutím zasklením - složení: 2 tabule skla a nejméně 2 PVB fólie

2. před vandalismem a vloupáním

a) základní stupeň ochrany – ochrana před vandalismem (např. házení kamenů) - složení: 2 tabule skla a nejméně 2 PVB fólie
b) střední stupeň ochrany – ochrana proti drobným zločinům - složení: 2 tabule skla a nejméně 4 PVB fólie


Více informací nejen o vrstvených bezpečnostních sklech naleznete na webových stránkách společnosti AGC Glass Europe www.YourGlass.com nebo nás můžete kontaktovat na e-mailové adrese ibp@eu.agc.com.

logo AGC
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze