Úvod

Interiérové žaluzie stíní a krášlí

Proniká do Vašeho obývacího pokoje, kuchyně, pracovny, nebo jiné místnosti v domě příliš mnoho slunce? Použijte jeden z nejrozšířenějších způsobů protisluneční ochrany. Interiérové žaluzie ochrání Váš interiér před nenechavými slunečními paprsky, a navíc jej krášlí!


Osvědčené řešení
V domě prosyceném světlem a sluncem je radost žít. Všeho moc ale škodí. Proto mezi základní podmínky komfortního bydlení patří možnost účinně regulovat intenzitu denního osvětlení a slunečního záření. Instalace interiérových žaluzií je jedním z osvědčených řešení, jak si doma zajistit příjemné prostředí. Ať už si chcete v klidu odpočinout, potřebujete uvařit dobrý oběd, anebo se soustředit ve své domácí pracovně, vždy oceníte kvalitní prvky stínící techniky. Kdo se rozhodne, opatřit svá okna interiérovými žaluziemi, tomu se nabízí hned dvě plnohodnotné varianty: horizontální a vertikální provedení. Co mají oba typy žaluzií společného? Jaký je mezi nimi rozdíl? Dočtete se v následujících odstavcích! 

Horizontální klasika do všech typů oken
Horizontální žaluzie, to je osvědčená klasika! Jedná se o jeden z nejrozšířenějších způsobů protisluneční  ochrany vůbec. Je tomu tak zejména proto, že horizontální žaluzie umožňují plynulou regulaci světla v interiéru. To znamená nastavení jeho intenzity i směru, kterým se dostává dovnitř. Tato sympatická vlastnost horizontální žaluzie zásadně odlišuje od ostatních druhů stínící techniky. Jejich majitelé si pochvalují především snadnou a rychlou montáž, stejně jako odolnost vůči korozi a minimální údržbu. Zaprášené žaluzie stačí pouze otřít vlhkým hadrem. 

K popularitě tohoto druhu žaluzií pochopitelně rovněž přispívá jejich cenová dostupnost. A použití? Je instalace vertikálních žaluzií optimálním řešením právě pro Vaše okna? Vězte, že hliníkové žaluzie lze použít prakticky do všech typů oken. Pro starší typy oken připadá v úvahu montáž meziokenních žaluzií. V případě moderních oken se používají předokenní žaluzie.

Vertikální žaluzie zkrášlí Váš interiér 
Vertikální žaluzie nabízejí moderní alternativu tradičního způsobu zastínění a zatemnění interiéru. Kromě toho, že se spolehlivě postarají o to, aby soukromí Vašeho domova nerušilo přímé sluneční záření, zvědavé pohledy sousedů či kolemjdoucích, esteticky obohatí i vzhled oken. Vertikální žaluzie se pyšní stylovým designem, a proto nachází své uplatnění jako velmi elegantní dekorativní prvek. Lze je použít jak ke zkrášlení interiérů jednotlivých místností v domě či bytě, tak k doplnění reprezentačních prostor i pracovního prostředí. 

Při realizaci konkrétního řešení si lze zpravidla vybrat ze tří druhů materiálů lamel. Bude Vašemu interiéru slušet plastové, dřevěné, či spíše látkové provedení? Vyberte materiál, který bude mít tu čest, aby esteticky povznesl Váš interiér. 

Ptáte se, jestli není krásný vzhled vertikálních žaluzií vykompenzován nedostatky, které se týkají jejich užitných vlastností? Ani náhodou! Svou funkcí
i užitnými vlastnostmi jsou srovnatelné s praktickými horizontálními žaluziemi. 

Přejeme Vám hezký sluneční den a nezapomeňte dopřát svému domovu slušivou protisluneční ochranu, jakou si zaslouží!

Seriál: Zastínění domu
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze