Úvod

Rozhovor: Podle čeho vybírat zimní zahradu?

Sníte o zimní zahradě, kde byste rádi trávily volné chvíle? Máte představu o tom, jak by měla vypadat, ale nevíte jaký vybrat materiál, ze kterého bude vyrobena a na koho se obrátit s realizací? Připravili jsme pro Vás rozhovor se zástupcem společnosti, která se pyšní značkou „Slunce v domě“.


Pane Mahel, řekněte nám, z jakých materiálů je možné zimní zahradu vyrobit a podle čeho je máme vybírat?
Zimní zahrada se skládá ze dvou základních prvků. Je to střecha a elementy (stěny).
Střechu zimní zahrady rozhodně doporučujeme budovat z některého hliníkového systému. PVC na střešní konstrukci v žádném případě nedoporučujeme. Hliník má výborné statické vlastnosti, povrchovou úpravu, která nevyžaduje žádnou údržbu. Je dobré použít přímo systém, který je určený pro střechy zimní zahrady od kvalitního výrobce. Naše firma zastupuje a nabízí na českém trhu jeden z nejpropracovanější hliníkových systémů pro zimní zahrady TS ALUMINIUM pod značkou „Slunce v domě”. Jedná se o sofistikovaný systém ve vysoce kvalitním provedení, kde je zajištěna dokonalá těsnost bez použití silikonu.
Elementy (stěny) do zimních zahrad lze vyrábět z PVC, dřeva nebo hliníku. Většinou zákazníci volí mezi PVC a hliníkem. Plastové stěny nabízí výborné izolační vlastnosti a příznivé ceny. Hliníkové zase velké otevíravé plochy s komfortním ovládáním a moderním designem.

zastreseni vnitrniho bazenu


Materiál tedy máme vybraný, podle čeho máme vybírat firmu, která bude stavbu realizovat?

Ideální je vybírat firmu, která zaručí kompletní služby – návrh, zaměření, výrobu i samotnou stavbu. Naše společnost má bohaté zkušenosti nejen s realizacemi zimních zahrad, ale i různých druhů zastřešení pro bazény, balkóny, verandy, vstupní portály, dokonce i přístřešky pro auta. Dále to jsou interiérové realizace na zakázku, jako např. oddělení jednotlivých místností domu skleněnými příčkami nebo skleněná zábradlí.

Zůstaňme u zimních zahrad, co nabízíte navíc oproti konkurenci?
Nabízíme i různé doplňkové produkty pro zimní zahrady, jako je osvětlení, střešní okna a zastínění zi. Popřípadě systémy pro odvětrání a řízení cirkulace vzduchu v zimních zahradách. V případě zastínění jde o rolety nebo žaluzie a v případě osvětlení jde o LED bodová světla, která jsou zabudovaná přímo v profilech stavby a zákazník tak získá kompletní zimní zahradu bez nutnosti dalších úprav.

nasvicena zimni zahrada

Jak je to s tepelnou a zvukovou izolací? Myslí na to zákazníci při výběru?
Toto je velmi často opomíjená a velmi důležitá věc při budování zimních zahrad. Kvalitní firmu poznáte mimo jiné, že se zákazníky řeší dopředu varianty napojení zimní zahrady na dům, napojení a skladbu budoucích podlah v zimní zahradě.

Ukázku Vaší práce jsme viděli na veletrhu For Arch, je možné je vidět i jinde?
Naše firma se snaží zákazníkům předvést všechny varianty střech a elementů v životní velikosti. Proto jsme vybudovali show roomy v Praze ve Statenicích a v Kuchařovicích u Znojma, kde si zákazníci mohou prohlédnout a vyzkoušet vše v životní velikosti.

Na naše dotazy nám ochotně odpověděl pan Richard Mahel a my mu jménem našich čtenářů velmi děkujeme za cenné informace.

logo sluncevdome

Richard Mahel
vedoucí střediska AL
tel.č. 602542867
www.sluncevdome.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze