Úvod

Jaké obklady a dlažby vybrat?

Plníte si svůj sen o krásné nové koupelně nebo kuchyni, ale nevíte, jaké obklady a dlažby vybrat? Poradíme Vám, jakých zásad se máte při výběru držet, abyste byli se svou volbou spokojeni po mnoho dlouhých let.


Extrémně vlhké prostředí
Poloviční zárukou úspěchu při realizaci koupelny nebo kuchyně je volba vhodných obkladů. Koupelna i kuchyně patří mezi místnosti, kde se předpokládá každodenní manipulace s vodou, a proto bychom měli volit obklady a dlažby s antiskluzovou úpravou, které minimalizují riziko úrazu. Při orientaci Vám pomůže, že se protiskluzovost dlažeb označuje písmeny od A do C. Čím je písmeno dále v abecedě, tím vyšší je stupeň protiskluzovosti.

bile a okrove obklady

Design ovlivňuje prostor
Vlastností, která nejvíce zajímá především dámy, je design. Pokud jde o barvu, její volba zásadně ovlivňuje to, jak se v daném prostoru cítíme. Obecně platí, že příliš tmavé odstíny navozují ponurý a stísněný dojem, zejména v koupelnách, kde není okno. Zásada číslo jedna při výběru barev proto zní upřednostnit optimistické barvy. Jestliže se chystáte obkládat koupelnu, která není příliš prostorově velkorysá, je lepší volit světlé odstíny, které opticky zvětšují prostor, zatímco tmavé jej naopak zmenšují. Motiv je lepší volit spíše nadčasový, který se Vám neokouká, a který příliš nepodléhá změnám módních trendů.

cerne obklady v kuchyni

Snadná údržba usnadní práci
S volbou designu úzce souvisí výběr formátu. Z praktického hlediska je lepší volit spíše větší formát, a to zejména na podlahu. Podlaha z velkoformátových dlaždic má méně spár, a proto se snáze udržuje v čistotě.

Nepodceňujte volbu dodavatele
Co se dále vyplatí nepodcenit, to je volba dodavatele. Pokud si chcete ušetřit starosti v budoucnu, doporučujeme obrátit se na firmu, která se může pochlubit bohatým výběrem kvalitních produktů a dobrými referencemi, a kde Vám samozřejmě dokážou dobře poradit. Nejlepší je (především z hlediska záruky a času), když Vám firma dokáže zajistit nejen dodávku materiálu, ale zároveň i provedení potřebných řemeslných prací.

lila obklady

Široký sortiment obkladů a dlažeb

Mezi osvědčené dodavatele zajišťující kompletní realizaci obkladů a dlažeb patří K-Keramika CZECH, spol. s.r.o., která se může pochlubit neobyčejně širokým sortimentem nejen obkladů a dlažeb, ale i podlah, nábytku a dalšího vybavení od renomovaných zahraničních výrobců (např. Pavigrés).

obklady v loznici

Kompletní realizace interiéru
Pokud tedy hledáte inspiraci pro svou novou koupelnu, kuchyni i jinou část svého bydlení, určitě navštivte stránky www.k-keramika.cz, anebo vzorkovou prodejnu v Brně, Boskovicích či Hodoníně. A protože výběrem obkladů a dlažby dotváření interiéru nekončí, je součástí nabídky také sanitární keramika, koupelnový nábytek Ideal Standard, Ravak a dalších značek, dále doplňky jako zrcadla a ostatní vybavení, které dělá čtyři stěny domovem.

Přejeme Vám příjemný výběr a ať je Váš nový interiér co nejkrásnější!

k-keramika logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze