Úvod

Rekonstrukce střechy

Jak již víte z předchozích článků, nyní máme kompletně novou střechu. Pokud srovnáme stav střechy před rekonstrukcí a po ní, nová střecha výrazně zlepšila tepelně a zvukově izolační vlastnosti domu, zvýšila jeho tržní cenu i estetickou hodnotu. S novou střechou jsme spokojeni a naším zájmem je, aby nám vydržela co nejdéle.


Životnost střechy a péče o střechu
Životnost střechy se pohybuje kolem 20 let. Pokud chceme, aby po tuto dobu splňovala požadované nároky (jedná se zejména o ochranu domu před vnějšími vlivy a zamezení tepelným ztrátám), měli bychom o ni pečovat. Péče o střechy zahrnuje především pravidelné kontroly. Protože v zimním období trpí střecha nejvíce, měli bychom ji každé jaro zkontrolovat. Zde je namístě zkontrolovat střešní krytinu, okapový systém a doplňky, jako je hromosvod. Střechu je radno zkontrolovat také po přívalovém dešti nebo bouřce, což platí zejména u nové střechy. Včasným odhalením drobných poškození můžeme předejít výdajům na větší opravy v budoucnu. Protože chceme, aby nám nová střecha vydržela co nejdéle, tak tyto kontroly nedoceňujeme. Nyní se pojďme vrátit k procesu zateplení a stručně si ho zrekapitulovat.

Důraz jsme kladli na zateplení
Rekonstrukci střechy jsme prováděli s důrazem na její zateplení, neboť zvýšení tepelně izolačních vlastností objektu bylo naší prioritou. Jako izolační materiál jsme použili kamennou vlnu ROCKWOOL, konkrétně se jednalo o speciální patentovanou dvouvrstvou desku MONROCK E, která vzhledem ke svým užitným vlastnostem představuje ideální řešení pro zateplení plochých střech. Těmi hlavními jsou záruka vynikajících tepelně izolačních vlastností, nízká hmotnost, nejvyšší úroveň požární bezpečnosti a vynikající mechanické i akustické vlastnosti.

Novinky v izolačních materiálech
Pokud se pouštíte do stavebních úprav, jistě Vás bude zajímat, že ROCKWOOL kromě desek MONROCK E nabízí celou řadu dalších produktů pro různé konstrukce budov. Za zmínku stojí novinky s inovovanými mechanickými vlastnostmi, například skupina izolací nejvyšší kategorie izolaci podkroví a vnitřních příček SUPERROCK a TOPROCK SUPER vyznačující se nejlepšími tepelně izolačními vlastnostmi a nejvyšší kvalitou, výrobky kategorie PLUS pro izolaci podkroví a dělicích příček, anebo materiál určený pro akustické izolace příček, šikmých střech a dřevostaveb.

Rekonstrukce střechy svépomocí
Podívejte se také na naše video, které jsme pro Vás v rámci rekonstrukce střechy připravili.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze