Úvod

RECENZE: Jak na ucpaný odpad?

Děsí vás ucpaný odpad? Dlouho odtékající voda nebo úplně ucpaný odpad a navíc nepříjemný zápach v celé kuchyni nebo koupelně.


V takovém případě většina z nás sáhne po chemickém uvolňovači odpadu nebo v horším případě voláme odborníky, aby odpad uvolnili mechanickou cestou. Tak či tak, nakonec si řekneme, že takhle daleko to už zajít nenecháme.

Možnosti prevence ucpaného odpadu
Možností prevence je několik, někdo používá agresivní chemické prostředky, někdo ocet, my jsme se však rozhodli vyzkoušet ekologický uvolňovač odpadů od českého výrobce Druchema, GOLEM P. Hlavním důvodem bylo, že obsahuje enzymy, které rozkládají zbytky jídla a dalších usazenin v potrubí. Dalším důvodem bylo, že slibuje biologickou aktivitu septiku (zkapalnění a tím zmenšení obsahu), aniž by celý odpadní systém poškodil.

pouziti uvolnovace odpadu GOLEM P

Naše hodnocení
Biologický prostředek na uvolnění odpadu GOLEM P jsme použili na ucpaný dřez: potřebné množství jsme nalili do ucpaného odpadu tři večery za sebou (výrobce totiž doporučuje dobu působení po dobu 6 – 8 hodin) a vždy jsme jej zalili půllitrem vlažné vody. Jako prevenci výrobce doporučuje použití 2 x měsíčně.
Považujeme za nutné zmínit, že na dřezový sifon je napojen odpad z myčky, tudíž je více zatěžován, hlavně, když si uvědomíme, že oplachovací program je nastaven na studenou vodu a do odpadu tak odtéká velmi mastná špinavá voda. Přesto po třetím použití biologického přípravku již dřez volně odtékal.

GOLEM P na ucpany odpad
Jelikož jsme doma zaměřeni na zdravý životní styl, rozhodli jsme se, že GOLEM P u nás bude mít vždy své čestné místo.

Věřte i vy české kvalitě a pomožte chránit přírodu. S GOLEMEM P je to tak snadné. :-)
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze