Úvod

Provence přímo ve vaší ložnici

Na jihu Francie je rozkládá kouzelná oblast zvaná Provence. Moře, krásné pláže, teplé vnitrozemské počasí a také rozlehlé levandulové pole. Vůně a fialová barva jsou pro Provence naprosto typické. Přeneste si kouzlo jižní Francie i do vaší ložnice.


Provence styl není v českých luzích a hájích žádnou novinkou. Francouzská noblesa už přeměnila nejednu ložnici na útulnou místnost. A proč je vlastně levandulový kraj v našich interiérech tak oblíbený?

●    Odpočinek
Možná se to bude zdát jako jistota, Provence styl v ložnici pozdvihne odpočinek na vyšší úroveň. Pastelové barvy, které stylu vévodí, uklidňují unavený organismus. Levandulová vůně pozitivně působí na mysl a pomáhá odbourávat stres.

●    Ekologie
Plasty v Provence nečekejte. Styl si zakládá na přírodních materiálech, především potom převládá dřevo a živé rostliny.

●    Nízké náklady
Vzhledem k tomu, jak je styl vlastně jednoduchý, není třeba platit si drahé designery či architekty. Tapety, záclony i další doplňky nestojí tisíce. Navíc zde platí ─ co je staré, to je dobré. V bazarech tak můžete narazit na opravdové poklady za pár korun.

●    Luxusní dojem

Každý jeden prvek dotváří celkový dojem. Sladíte-li vše do posledního detailu, vaše ložnice bude působit luxusním francouzským dojmem.

Přikrývky a polštáře s vůni levandule

S výbavou v Provence stylu začněte hezky od podlahy. Tedy v našem případě od postele. V Picaso Manufactury můžete najít vše, co potřebujete ─ přikrývky, polštáře, podložky i povlečení s obohacením o levanduli.

Prošívaná přikrývka z dutého vlákna s vůní levandule

Jako první představujeme přikrývku z dutého vlákna z jemných vláken s levandulovými vonnými mikrokapslemi. Silice má pozitivní účinky na vaše tělo i mysl. Pomáhá s poruchami spánku, odbourává stres, ulevuje od bolesti hlavy, snižuje svalové napětí a celkově vám zpříjemňuje usínání.



Polštář s levandulí do party

Aby byl set kompletní, k peřině si můžete pořídit také levandulový polštář. Ten rovněž obsahuje vonné mikrokapsle. Jeho povrch je potažený příjemným snímatelným povlakem na zip z jemných lyocellových vláken, který můžete kdykoliv vyprat.

 


Do třetice všeho dobrého, povlečení

V Picaso Manufactury myslí opravdu na vše a aby toho nebylo málo, levandulové duo si můžete doplnit i o povlečení. Můžete ním povléct vaše levandulové lůžkoviny, ale klidně i ty vaše stávající. Je jemné, na omak příjemné a velmi prodyšné. To vše díky nejjemnějšímu materiálu tencel. Povlečení navíc vlastní certifikát Öeko-tex.

Mohlo by se zdát, že stačí nakoupit lůžkoviny s vůní či barvou levandule a máte vystaráno. Pravdou ale je, že všechny námi popsané produkty se významně od ostatních liší. Obsahují totiž onen tencel. Tato tkanina je extrémně jemná, měkká, příjemná a ve srovnání s klasickou bavlnou výborně odvádí vlhkost.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze