Úvod

Odvlhčení domu bez výdajů za provoz už není science-fiction!

Obtěžuje Vás nadměrná vlhkost v domě a její projevy? Nainstalujte si teplovzdušné panely. A vlhkost doma, na chatě ani chalupě nemá šanci! Vítězové testu z hlediska účinnosti a výkonnosti - teplovzdušné panely SolarVenti zajistí účinné odvlhčování bez výdajů na provoz!


Teplovzdušné panely pomáhají
Nadměrná vlhkost v místnosti spojená s pachem zatuchliny a vznikem plísní nejenže výrazně snižuje standard našeho bydlení, ale také může být příčinou celé řady zdravotních problémů. Jediné řešení, jak tomuto nešvaru předejít, představuje pravidelné odvlhčování a odvětrávání. Osvědčenými pomocníky v boji s nadměrnou vlhkostí v domě jsou teplovzdušné panely, praktické zařízení, které se vyznačuje poměrně snadnou instalací a nenáročnou obsluhou, což ocení především majitelé chat a chalup, neboť panely mohou pracovat i bez jejich přítomnosti.

teplovzdusny panel SolarVenti umisteny na stene

Nulové náklady na provoz
Nespornou předností solárních panelů jsou nulové náklady na provoz, což je dáno principem jejich fungování. Teplovzdušné panely ke svému provozu nepotřebují elektrický proud ani jiný zpoplatněný zdroj, nýbrž pouhou sluneční energii. Díky tomu je jejich provoz nejen ekonomický, ale také ekologický. A jak přesně panely pracují? Ohřívají vzduch, který se do nich dostává skrze zadní perforovanou stěnu. Teplý vzduch z panelu se přenáší do domu díky působení přetlaku a chodu ventilátoru, který je zajišťován solárním článkem. A výsledek? Když venku svítí slunce, je v domě zajišťováno neustálé odvětrávání a odvlhčování, a tím příznivé klima zamezující vzniku plísní. Nehledě na to, že provozem panelů zároveň dochází k ohřevu vzduchu v domě.

schema fungovani teplovzdusneho panelu

Není panel jako panel
Ovšem, jak už tomu bývá, když dva dělají totéž, není to totéž. Vztaženo na výrobce solárních panelů není panel jako panel. Panely se od sebe liší především svou účinností. Jak ukázaly testy, nejvyšším výkonem se mohou pochlubit panely SolarVenti, které získaly prvenství v testech prováděných společností DELTA Centre of Test Excellence, která je součástí DANETV – dánského centra pro ověřování ekologických technologií. Měření zcela jasně prokázala, že panely SolarVenti jsou nejvýkonnější z hlediska využití tepla z panelu v závislosti na velikosti panelu (Watt/m² = tepelný výkon), a co se týče objemového průtoku vzduchu (m³/hodin). Právě objemový průtok vzduchu je parametr velmi důležitý při odstraňování vlhkosti.

teplovzdusny panel SolarVenti umisteny na strese
    
Prověřeno s německou pečlivostí
Důkazem kvality panelů Solar Venti jsou také testy německého institutu Fraunhofer ISE, TestLab Solar Thermal Systems, největšího evropského zkušebního ústavu pro využívání termální sluneční energie. Pečlivá zkoumání výkonu a účinnosti garantují poctivost a přesnost technických parametrů kolektorů SolarVenti.

Pokud tedy hledáte nejefektivnější a nejspolehlivější řešení, jak si poradit s nadbytečnou vlhkostí, ať už ve Vašem prvním, nebo druhém domově, aniž byste přitom musel platit náklady na provoz odvlhčování, již víte, kde ho najdete.
SolarVenti logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze