Úvod

Připravte si chutné jídlo na grilu

Díky teplému babímu létu si můžete na zahradě stále užívat krásné chvíle, a to nejlépe ve společnosti rodiny a přátel. K dokonalé pohodě přispívají kromě dobrého počasí a těch správných lidí i zahradní grily.


Jestliže si chcete na sklonku sezony pořídit nový zahradní gril, děláte dobře. Právě teď je ideální doba na nákup. Prodejci nabízí zahradní grily s velkými slevami, a protože sluneční paprsky stále hřejí, ještě si nového miláčka užijete. Na trhu je k dostání obrovské množství zahradních grilů. Stačí se jen rozhodnout, zda upřednostníte grily na dřevěné uhlí nebo plynové grily. Jste-li příznivci klasického grilování, pak vás jistě zaujmou grily na dřevěné uhlí.

Dřevěné uhlí – klasika v grilování
Kategorie grilů na dřevěné uhlí je velmi pestrá, ale jestliže je vašim snem kvalitní gril, pak byste měli sáhnout třeba po výrobku Collosea Inox. Tento gril na dřevěné uhlí se může pochlubit dvěma moderními systémy, a to Quick Start a Quick Stop. V prvním případě se jedná o snadné zapálení grilu bez podpalovačů. Stačí jen vložit papír, nasypat dřevěné uhlí a zapálit papír. Druhý systém je charakteristický rychlým uhašením ohně. Před grilováním stačí do spodní části grilu nalít vodu a na konci grilování do ní vyprázdnit žhavé uhlíky. Tento gril na dřevěné uhlí umožňuje nastavit i intenzitu hoření, skvělá je také možnost nastavení roštu do čtyř poloh. Díky této funkci se vám nestane, že by se maso nebo jiný pokrm na grilu spálilo. Pokud uvidíte, že je jídlo téměř hotové, ale přesto jej chcete udržovat teplé, stačí rošt posunout o pár pater výš. Výhodou modelu Collosea Inox, který má v nabídce například společnost Mountfield, je i jeho velikost. Je ideální nejen pro čtyřčlennou rodinu, ale nepřekvapí vás ani nečekaná návštěva – gril totiž zvládne připravit famózní jídlo až pro 12 osob.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze