Úvod

Přeneste podmanivou atmosféru Provence do své koupelny

Výborné víno, úchvatná krajina, hory, moře, slunce, teplo, pohoda, radost, syté barvy, levandule, omamná vůně a také působivý styl. To je Provence, oblast ležící v jihovýchodní části Francie. Milujete ji? Přeneste si její podmanivou atmosféru do koupelny a vychutnávejte si její kouzlo každý den.


Ke stylu Provence patří pestré barvy, hravé vzory s motivem patchwork nebo květin, zařízení ve stylu retro, kámen, masivní dřevo, keramika i cihly.

Výrazné barvy i hravé motivy


Prim hraje dlažba a použité obklady. Vybírejte je v zemitých odstínech, s motivem patchwork nebo květinovými vzory. Nezapomínejte ani na dřevo a kámen. Pokud si troufnete, zkombinujte dvě výrazné barvy, které k sobě ladí. Provence je barevná a hravá. Nevynechejte levandulově fialovou nebo žlutou barvu připomínající slunečnicové pole.

Masivní dřevěný nábytek základem


Pravý provence styl si žádá masivní dřevěný koupelnový nábytek, nejčastěji v bílé barvě. Poctivě jej nalakujte a správně o něj pečujte, vlhko a voda mu nedělá dobře. Můžete jej doplnit o keramické nebo nerezové umyvadlo.



Dojem vykouzlí retro vana i vodovodní baterie


Kouzlo koupelny ve stylu Provence dokonale podtrhne volně stojící vana na nožičkách. Do retro stylu laďte i vodovodní baterie – na pákové zapomeňte, raději zaměřte pozornost na kohoutkové baterie s měděnou nebo mosaznou povrchovou úpravou.

Na drobnostech a doplňcích záleží


Pak už stačí jen doladit drobnosti a detaily – bílé záclony, květinové záclony, sušené levandule ve váze, retro doplňky do koupelny – dózičky, mýdlenky, držáky na zubní kartáčky a pastu nebo dávkovač tekutého mýdla. Třešničkou na dortu je stylové zrcadlo, které podtrhne celkový vzhled koupelny.

Z koupelny zařízené ve stylu Provence se vám bude každé ráno těžko odcházet do práce. O to raději se však budete vracet.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze