Úvod

Podnosy a tácy pro slavnostní hostinu

Podnosy a tácy vždy evokují něco trochu luxusního. Můžeme je sice používat každodenně, ale v praxi jsou spíše spojené se slavnostnějšími a vznešenějšími chvilkami, nedělní lenivou snídaní v posteli počínaje a rodinnými či společenskými slavnostmi konče.


Univerzálním tácem, který neurazí a velmi věrně a důstojně poslouží při všech příležitostech, ať doma, na chalupě, v restauraci či kdekoliv jinde, je klasický nerezový tác, buď čtvercový podélný nebo kulatý, vhodný třeba na dort či chlebíčky. Při klasických rautech dodá i obyčejným jednohubkám lesk gurmánství.

Kdo pořádá rodinné a jiné sešlosti v přírodnějším a rustikálním prostředí, určitě ocení zejména tácy dřevěné. Jejich bytelný design i nenáročné požadavky na údržbu přímo vybízejí vzít je s sebou na chalupu či venkovní piknik. S přírodou díky svému materiálu tak nějak hezky splynou.

dreveny podnos

Jsou ale také příležitosti opravdu zvláštní, speciální a neopakovatelné. Pro ty bychom měli mít tácy méně tuctové, které vyniknou a dodají slavnostní punc výjimečným chvílím. Takovými chvílemi jsou třeba zásnuby, svatby a jiná výročí plná lásky a romantiky. Srdíčka mohou být buď ozdobou nebo přímo tvarem takových táců.

nerezovy tac ve tvaru srdce

Když rozdělíte slovo pod-nos na dvě slabiky, nemůže vás nenapadnout slovní hříčka: snídaně na podnos – až pod nos! A kdo by nechtěl jednou otevřít oči, vychutnávat si sluneční paprsky za okny, lenošivé nicnedělání a s láskou připravenou snídani… Některé z těchto táců mají dokonce nožičky a mohou ve vaší posteli stabilně stát, případně šuplíček, do kterého uschováte sáček s čajem, lžičku…nebo třeba milostné vyznání pro svého drahého…

dreveny roztahovaci tac

A jestli to máte rádi horké, pak si pořiďte servírovací tác s poklopem. Ten udrží přichystané pokrmy pěkně teplé a dodá vaší slavnosti další rozměr.

nerezovy tac s poklopem

A úplně na závěr hezky po francouzsku. Ve Francii se totiž úplně nakonec servírují vždy sýry. Jak jinak než na speciálním podnose, který je zároveň prkénkem, na kterém sýry nakrájíte.

Tak dobrou chuť a krásné každodenní i slavnostní stolování vám přeje eDekor.cz.

Náš Tip: Pokud Vás tyto krásné a praktické pomůcky pro servírování oslovily, můžete je nyní dokonce vyhrát! Připravili jsme pro Vás s internetovým obchodem eDekor.cz soutěž o několik z nich. Nenechte si je utéct, soutěž probíhá od 5.5. do 1.6.2014.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze