Úvod

Podkrovní bydlení má své nedostižné kouzlo

Bydlet pod střechou je krásné a složité zároveň. Jak řešit atypické úložné prostory nebo dveře, nám dnes představí český výrobce interiérových dveří, vestavěných skříní, šaten i nábytku na míru – společnost CAG.


„Mnoho našich zákazníků řeší rekonstrukci podkrovních prostor. Jsou to klasické městské činžáky, kde ze staré půdy vznikají krásné a prostorné podkrovní byty, nebo venkovské domy, ve kterých se dají vytvořit útulné podkrovní ložnice a koupelny. V dnešní době jsou tato atypická provedení častým řešením a není důvod se jakýchkoli zkosení či šikmin bát,“ ujišťuje Zdeněk Mařík, provozní ředitel CAG.

vestavna skrin se zkosenim

KLASICKÉ VS. POSUVNÉ DVEŘE
Pokud to dispozice dovoluje, doporučujeme do atypických prostor umístit klasické otočné dveře s panty uvnitř místnosti. Oproti posuvným mají vyšší hlukový útlum, což je často konkrétně u ložnic více než žádoucí. Navíc otevírání do prostoru na rozdíl od posouvání po stěně není tak náročné na místo vedle stavebního otvoru. Pro instalaci otočných dveří musí mít stavební otvor pravý úhel a vodorovnou část o minimální délce 30 cm. Nad šikminou je pro uchycení obložky potřeba alespoň 5 cm příčky. Dveřní křídlo i zárubeň pak vyrobíme na míru zkosení přesně podle úhlu konkrétního stavebního otvoru. Technik ho při zaměření přesně překreslí, a výsledek je tak vždy nejen esteticky, ale i funkčně velmi zdařilý. Abyste s výsledkem byli spokojeni, doporučujeme oslovit výrobce, který má dostatečné zkušenosti s atypickými řešeními a zakázkovou výrobou.

sesikmene podkrovni dvere firmy CAG

ÚLOŽNÉ PROSTORY NEJSOU PROBLÉM
Každý byt či dům potřebuje místo k ukládání věcí. Snadným řešením je zakoupení standardních komod či skříní. Ty ale kvůli standardizovaným rozměrům nevyužijí potenciál podkrovní místnosti. Proto je zde vhodné využít vestavěných skříní na míru. Zvolíte si posuvné či otvírací dveře, vnitřní dispozici včetně konfigurace polic, zásuvek a šatních tyčí a samozřejmě také materiál, ze kterého bude skříň vyrobena. Tím se skříň stane dokonalou součástí interiéru nejen svou funkcí, ale také designem.

vestavena skrin na miru od firmy CAG

ŘEŠENÍ NA MÍRU
Ve společnosti CAG vždy vycházíme zákazníkovi vstříc a hledáme ta správná řešení individuálně pro každý prostor. I proto je pro nás výroba zkosených rohů u dveří, zárubní i vestavěných skříní a šaten poměrně běžnou záležitostí. Technik prostory i atypická zkosení zaměří a díky moderním technologiím jsme schopni vyrobit i v krátkém termínu dveře, skříně, šatny a další nábytek na míru prostoru, který máte k dispozici.

logo CAG
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze