Úvod

Originální kuchyňské dřezy Schock ušetří spoustu starostí

Snad každý z nás chce i při práci zachovat uspořádaný a čistý vzhled kuchyně. Základem samotné pracovní plochy v kuchyni je pracovní deska. Materiálových možností je řada, liší se složitostí, cenou i užitnými vlastnostmi.


Při zvolení jakékoli pracovní desky je třeba mít na mysli různé druhy zátěže, která by mohla způsobit její nevratné poškození. U laminátu teplo a poškrábání, u kamene poškození chemikáliemi i nárazem, u dřeva nasákavost či zabarvení. Pracovní deska je prostě v kuchyni velmi exponovanou součástí. Část těchto starostí si můžeme velmi jednoduše ušetřit, když nepodceníme další nesmírně exponovanou i viditelnou součást, kterou je kuchyňský dřez. Dávno je pryč doba, kdy kuchyňský dřez bylo jen korýtko na umývání nádobí. Dnes má dřez charakter multifunkčního prostoru a klasické umývání nádobí mnohdy je jeho méně užívanou funkcí. 

      

Granitový dřez jako pracovní plocha
S vývojem nových kuchyňských dřezů funkci pracovní plochy přebírá čím dál více i dřez. Kuchyňský dřez jedna z nejvíce užívaných součástí kuchyně (dle výzkumů dnes více jak 65 %) a je v kuchyni nepřehlédnutelný, měl by být praktický,  vypadat hezky a hlavně čistě. Dobře to platí o moderních dřezech granitových. Jde o to, že samotný dřez může vypadat velmi hezky, kvalitní granity zejména pak NanoGranit Cristadur se perfektně udržují, ale především o to, že u značkových výrobců dřezů je domyšlena integrace doplňků (misek, krájecích prkének košů, krájení, cezení, atd.) Plochy, které u dřezu sloužily dříve jen jako odkládací, přebírají funkci místa pro zpracování surovin, přičemž se dostává zde do popředí ergonomie i hygiena. Takový moderní i granitový dřez je ideální i jako místo pro práci. Proč? Zejména z hlediska odolnosti proti zabarvení, poškrábání nebo jinému poškození desky a možnosti mít i díky doplňkům v jednom místě možnost opláchnout, nakrájet, opláchnout, scedit, opláchnout , odstranit zbytky do drtiče, odložit, nechat odkapat…Tedy vše blízko. Prostor granitového dřezu a příslušenství je vždy mnohem snadněji udržovatelný a nesrovnatelně více odolný než zbytek pracovní plochy.
 
A přiznejme si, designově zajímavý dřez může  povýšit i celkový dojem z celého kuchyňského  interiéru. Naopak je-li deska nebo dřez zašlý, vnímáme celou kuchyni jako v nepořádku, byť by jinak byla vkusně navržena a luxusně vybavena.

Kvalitní granitový dřez - jen známého původu a složení! 
Vyjmenuji pět hlavních výhod kvalitních pro preferenci kvalitních granitových dřezů. Na výraz kvalitních zde kladu obzvláštní důraz:

1. Podstatně snadnější údržba
2. Trvalejší  pěkný vzhled a možnost barevného doladění s interiérem
3. Možnost  praktických i zajímavých tvarů a doplňků, odolnost a masivnost.
4. Možnost povýšit  dřez  na další pracovní plochu, která se velmi snadno udržuje
5. U špičkových  výrobků  trvalé, přirozené antibakteriální vlastnosti 

Vyvarujte se neznámých produktů. Zásadní je znát konkrétního výrobce a zemi původu. „Granitový dřez“  nebo kompozitní deska není v praxi přesně  definovaný  výraz. Se zvyšující se oblíbeností se i na českém trhu objevuje mnoho nekvalitních kopií, zvláště pak v nabídkách na internetu.



Za dobrou cenu a s minimální údržbou… 
Na závěr dobrý tip. Vůbec nejsnadnější údržbu mezi granitovými dřezy má německý materiál Cristadur. Budete překvapeni, že výrobek takto špičkových vlastností, designu i kvality, lze koupit i za slušnou cenu. Můžete si ušetřit budoucí čištění a vzhled, vaší kuchyně se značkovým dřezem vyroste. V granitových dřezech tedy padá první volba na německý Schock.
Kde? Zkuste nejprve poptat u zastoupení, akční ceny kvalitních dřezů najdete i na www.drezy.info/drezy.

Věnovat péči skladbě pracovní plochy se vám vyplatí a vrátí na  budoucí denní snadnosti používání, údržby  a  stále pěkném vzhledu.

Ing. Stanislav Kovařík, Suite. CoQ

www.schock.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze