Úvod

Okrasné keře jsou ozdobou zahrady

Vybíráte okrasné keře na svou zahradu a nevíte, které zvolit? Namíchejte si směs stálezelených keřů s těmi nejhezčími, které nádherně kvetou.


Zahustí a sjednotí zahradu
Okrasné keře přirozeně zkrášlují naši zahradu. Představují přechod mezi vzrostlými stromy a ostatními pěstovanými rostlinami, zahradu tak sjednotí a zahustí. Kromě toho pomáhají opticky členit zahradu. Dalším přínosem okrasných keřů může být to, že kromě jehličnanů bývají jedinou stálezelenou součástí zahrady. Z tohoto důvodu se největší oblibě těší okrasné keře, jako je například cesmína, mahonie nebo buxus, který se často používá k vytvoření živých plotů.



Nejkrásnější keře
Nejvyhledávanější jsou okrasné keře, které zpříjemňují pobyt v zahradě svými barevnými květy. Do této skupiny patří magnólie, azalky, rododendrony, ale také šeříky. Krásně kvete také lýkovec, ale pokud mezi uživatele zahrady patří malé děti, měli bychom se ho raději vzdát, protože je jedovatý. Na jaře rozzáří naši zahradu zlatice, kterou lidé nesprávně nazývají zlatý déšť. Název skutečného zlatého deště je však štědřenec odvislý.

Foto: Pixmac
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze