Úvod

Nízkoenergetický dům pro spokojenou budoucnost

Uvažujete o stavbě nového domu? Nechte si postavit takový, který Vám v budoucnu přinese větší úspory, než byly náklady na stavbu. Nízkoenergetický dům představuje spolehlivou záruku, jak ušetřit na provozních nákladech.


Myslete dopředu 
Bydlení ve vlastním domě je velmi příjemné. Kdo má ale platit neustále rostoucí náklady na vytápění? Pokud nechcete topit pánubohu do oken, postavte si svůj dům jako nízkoenergetický. Díky tomu ve srovnání s běžnými domy ušetříte na provozních nákladech svého domu až tři čtvrtiny. Úsporné domy znamenají budoucnost v oblasti rodinných domů. To v Ekonomických stavbách dobře vědí, a proto pracují na vývoji nízkoenergetických, pasivních, a dokonce zcela energeticky soběstačných domů. V rámci svého programu Nízkoenergetický dům nabízejí stavbu rodinného domu, jehož spotřeba tepla při běžném provozu domu je zhruba čtvrtinová. V řeči konkrétních čísel to znamená, že tepelná náročnost není 170 kWh/m2 za rok, jak je tomu v případě běžných domů, ale pouze 50 kWh/m2 za rok. Vzhledem k rostoucímu trendu cen energií, ale ke snaze o zlepšování stavu životního prostředí, představuje investice do stavby nízkoenergetického domu velmi prozíravé řešení, které se vyplatí. Jen pro zajímavost, první dům, který získal tepelný audit, je Ekonomik 14 s celkovou tepelnou ztrátou domu 5,3 kW. 

      

Hledisko efektivity a návratnosti 
Nízkoenergetické domy jsou nepopiratelně trendem naší doby, a proto se jejich nabídka neustále rozšiřuje. Ano, značná úspora nákladů v budoucnu, to zní velmi dobře. Jenže pro většinu z nás je tato šikovná investice bohužel nedostupná, a to z důvodu vysokých pořizovacích nákladů. Zcela paradoxně totiž spousta úsporných řešení v konečném výsledku stojí mnohem více, než ve skutečnosti ušetří. Sestavit řešení nízkoenergetického domu totiž není složité. Složité je, najít řešení, kdy úspora za energie zaplatí zvýšené náklady nízkoenergetického řešení a ještě nám ušetří peníze. Nízkoenergetické domy, jejichž stavbu realizují Ekonomické stavby, tuto podmínku efektivity řešení a návratnosti vložených prostředků splňují. Při variantě nízkoenergetického domu zvyšují veškeré tepelné izolace domu. Pokud toužíte po nízkoenergetickém domě, který opravdu představuje ekonomicky výhodné řešení, více informací o programu Nízkoenergetický dům najdete na www.ekonomicke-stavby.cz

www.ekonomicke-stavby.cz



Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze