Úvod

Moderní stavebnicové okapy bez šroubování a natírání

Systémy odvodnění střech dostávají v době stále rostoucích požadavků na estetičnost, kvalitu a užitné vlastnosti nový rozměr. Výběr už dávno nekončí u obyčejného pozinkovaného plechu.


Jeho omezená životnost dnes už nikoho neláká a na nezbytné pravidelné natírání nemáme čas. Přesto ale chceme mít okapový systém barevný, stále jako nový a samozřejmě by měl vydržet minimálně pro naše děti.. Systém odvodnění střech Lindab Rainline všechny tyto náročné požadavky splnit umí. 

         

Bezúdržbové barevné okapové systémy jsou na našem trhu k dostání již řadu let., Nejúspěšnější a nejdéle prodávaný je systém Rainline od švédské firmy Lindab, jehož životnost je minimálně 40 let, výrobcem poskytovaná garance pak 30 let. instalace je velmi rychlá a jednoduchá, systém využívá principu spojek, díky kterým odpadá pracné lepení nebo letování.

          

Materiál, který nemusíte natírat a barvy, které jsou i po letech jako nové
Systém Lindab Rainline je vyroben z ocelového plechu s povrchovou úpravou (ocel + zinek + barevná povrchová úprava HB Polyester), tedy z materiálu, který nepodléhá korozi a díky barevné ochranné povrchové vrstvě HB Polyester nevyžaduje natírání. Životnost materiálupovrchových úprav i systému Rainline jako celku je prověřena více než 60 ti lety používání v náročných klimatických podmínkách Skandinávie, odkud Lindab pochází. Hůře na tom s životností nejsou ani titanzinek nebo měď , u nichž se ale časem vytvoří na povrchu patina, která materiál chrání, ale nepříjemným efektem je změna barvy a velmi často také nestejnoměrná oxidace, díky které se povrch stáváskvrnitým. U ocelového plechu s ochrannou vrstvou  HB Polyester nedochází k oxidaci, povrch zůstává stálobarevný a navíc existuje možnost volby z deseti barev včetně barvy mědi, neobvyklé borovicové zelené nebo atraktivní antracitové metalízy. 

         
Borovicová zelená dokonale padne starším stavbám rekonstruovaným v původním stylu a stavbám v přírodě. Antracitová metalíza nabízí módní metalický vzhled. Je to výjimečná barva podtrhující prvotřídní materiály a zdůrazňující luxusní provedení celé stavby. Bude slušet zejména moderním novostavbám, stejně jako objektům rekonstruovaným dle současných módních trendů.

Stavebnice do extrémních podmínek
Přesnost jednotlivých komponentů systému je podstatná především při montáži, pevnost materiálu pak v oblastech se značnými sněhovými srážkami a velkými výkyvy teplot. Systém spojek jednotlivých prvků umožňuje okapový systém na zimu demontovat a předejít tak například poškození či stržení žlabů při sesuvu sněhu. Systém Rainline pamatuje i na doplňky pro zpevnění podokapních žlabů, pro případ, že nechceme žlaby každoročně sundavat. Obě tyto varianty jsou v horských oblastech běžně používané, přesto je vhodné v oblasti s většími sněhovými srážkami dobře vyřešit i systém sněhových zábran, zvláště pak u střešních krytin s hladkým povrchem a u nedostatečně zateplených střech, na kterých vznikají ledové kry.

                      
BRONZOVÝ OKAP NA MÍRU
Okapový systém LindabRainline je vyroben z předlakované oceli s povrchovou úpravou HB polyester, která nepodléhá korozi a nevyžaduje natírání. Životnost materiálu i celého systému je prověřena 50ti lety používání v náročných podmínkách Skandinávie, odkud Lindab pochází. Na český trh je dodáván od r. 1993 a patří mezi nejvíce a nejdéle prodávaný okapový systém. V soutěži Stavební výrobek – technologie roku 2010 získal ocenění za mimořádnou kvalitu.

Systém LindabRainline zakoupíte v síti obchodních partnerů Lindab. Kontakty pro jednotlivá prodejní místa naleznete na www.okapyprovas.cz.

         
OKAP S BARVOU MĚDI VHODNÝ NA PAMÁTKOVÉ OBJEKTY
Nejčastějším materiálem okapů na památkově chráněných budovách je ještě stále měď, ta je však finančně nákladná a tak samozřejmě láká zloděje. Variabilním řešením může být právě odvodňovací systém z pozinkované oceli s povrchovou úpravou v barvě mědi. Z dálky je i pro odborníka od měděných okapů k nerozeznání.

Na www.okapyprovas.cz snadno spočítáte na automatickém kalkulátoru složení a počet jednotlivých dílů okapového systému, stačí zadat rozměry domu a typ okapu, můžete si také vyzkoušet barevné sladění s fasádou a střechou. 

Instruktážní montážní video


Kompletní informace na
www.lindabstrechy.cz nebo www.okapyprovas.cz.

Lindab s.r.o., Na hůrce 1081/6, Praha 6 Ruzyně, 161 00
Tel: 233 107 200, Fax 233 107 250; info@lindab.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze