Úvod

Luxusní dárek nejen pro Vaši kuchyni

Podzim sice začal teprve nedávno, vánoční svátky jsou tu však již za několik týdnů. Přišel čas přemýšlet o dárcích. Co takhle pořídit své vlastní nebo nevlastní kuchyni nějaký opravdu luxusní dárek? Na následujících řádcích Vám přinášíme inspiraci, jak potěšit svou kuchyni, anebo kuchyni Vašich blízkých!


Móda krásných kuchyní 
Kde jsou ty časy, kdy po estetické stránce bývala kuchyňská místnost pouhou šedivou myškou celé domácnosti! Tento prostor naštěstí změnil svou image již před slušnou řádkou let. Mít krásnou kuchyni se stalo módou. A designéři, stejně jako výrobci luxusního vybavení do kuchyně se radují, neboť tato tendence navzdory probíhající ekonomické krizi stále sílí! V 21. století se stalo trendem vybavovat kuchyni velmi zajímavými až netradičními designovými prvky, které nejenže ji svým majitelům náležitě zatraktivní, ale také jim ušetří spoustu práce a času. My jsme se tentokrát zaměřili na oblast varného centra. Co krásného a zároveň užitečného si tedy do místa Vašich kulinářských experimentů pořídit? Zde je několik odvážných návrhů! 

Varná deska s digestoří v hlavní roli 
Kdykoli se stočí řeč na kuchyňské pomocníky, většině z nás přijdou na mysl vymoženosti moderní doby, jako je například praktický kuchyňský robot, šikovná mašinka na kávu, nebo varná deska, která se snadno udržuje. Těm praktičtějším se ještě vybaví kuchyňský odsavač par neboli digestoř. Poslední dvě ze jmenovaných považujeme za mimořádně důležité, a proto se u nich blíže zastavíme. Vhodně zvolené duo varné desky s digestoří je totiž zárukou komfortního vaření. Kromě toho oba jeho členové získávají na kráse, což pro ně dříve nebylo zase tak úplně typické.



Krása a komfort indukčního vaření 
Kdo si do kuchyně pořídil indukční varnou desku, nemůže si ji vynachválit. Její krásně hladký lesklý povrch zpravidla v černé barvě vnese elegantní a profesionální vzhled do každého varného prostoru. Tato deska pochopitelně nejlépe vynikne v ostrůvkových kuchyních, v nichž je ostrůvkům vyhrazena právě čestná funkce varného centra. Ještě o jednu třídu lepší estetický dojem dodá tato deska moderní kuchyni s hladkými dvířky vestavěných skříněk, ať už s úchyty, nebo bez nich.

Co však oceníte při jejím používání, to je samotný princip indukčního ohřevu založený ohřevu pouhého dna hrnce či pánve, nikoli celé oblasti varné zóny. To se brzy projeví ve značné úspoře energie i času. Jen pro zajímavost, ve srovnání s předchůdkyní indukční varné desky, s klasickou sklokeramickou deskou, je délka ohřevu hrnce s horkou vodou či polévky minimálně dvakrát kratší! A nyní jedna klasická situace. Hrnec se smetanovou omáčkou či mlékem překypěl a Vy se chytáte za hlavu, protože Vás čeká spousta práce navíc. Pokud však vlastníte sklokeramickou indukční desku, věřte, že na ní se žádné vylité překypělé tekutiny nepřipékají. K nápravě škody Vám bude bohatě stačit pár vteřin času a navlhčený hadřík.



Nejkrásnější digestoře
Nenápadná samozřejmost, které jsme si donedávna skoro ani nevšimli, se začala vyrábět v mnoha neuvěřitelně krásných designech, typech a provedeních. Řeč není o ničem jiném, než o odsavači par. Na to, co dnešní odsavače par všechno dokážou, jsme si již zaměřili v některém z předchozích článečků. Tentokrát však zaostříme naše hledí na jejich design a představíme Vám velmi luxusní ostrůvkový odsavač Vogue Black Leather, vyrobený z kombinace stříbrného nerezu a černé kůže. Nebo je libo skutečný klenot? Loňský model digestoře s příznačným názvem Legend svým designem připomíná stříbrný šperk. Je však vyroben z nerezové oceli. Takový skvost jistě potěší každou moderní kuchyni!

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze