Úvod

Léto se blíží. Pořiďte si saunu nebo vířivku na zahradu

Léto je za rohem. Zkombinujte proto pobyt na čerstvém vzduchu s relaxem. Pokud máte domek se zahradou, pořiďte si do ní venkovní saunu nebo vířivku, ve kterých si po každém náročném dni odpočinete a načerpáte nové síly.


Proč zvolit vířivku?

Venkovní vířivky mají obecně blahodárné účinky na lidský organismus. Dokáží zregenerovat fyzické i duševní síly, zaženou vyčerpání a nahromaděný stres. Vířivky jsou vybaveny tryskami a v kombinaci s horkou vodou navíc zlepší krevní oběh, uvolní celé tělo, ztuhlé svaly a tlumí od bolesti.

Venkovní vířivku lze do jisté míry považovat za společenskou záležitost, protože ji nemusíte využívat sami, ale například k “posezení” s přáteli nebo s partnerem.

Jak ji vybrat?

Pokud se vám venkovní vířivka zalíbila a chtěli byste si ji pořídit, při výběru je potřeba zaměřit se na několik parametrů. Důležitý je typ vířivky, velikost, materiál, výběr trysek, filtrace. Před samotným výběrem byste si měli také odpovědět na následující otázky:

● Jak velký prostor máte k dispozici?
● Jak velkou vířivku budete chtít? Pro kolik osob?
● Jakými funkcemi by měla být vybavena?
● Jaký máte finanční strop?

Vířivka s doplňkovými terapiemi


Zahradní vířivka nemusí nabízet jen klasickou hydromasáž, ale i doplňkové terapie. Konkrétně chromoterapii, což je relaxační metoda, využívající různé barvy, které mají příznivý vliv na psychiku a náladu člověka. Nejčastěji se využívají 4 základní barvy - červená, žlutá, zelená a modrá, ale některé vířivky nabízí i kompletní škálu barev. Léčebných účinků je pak dosahováno jejich prolínáním a změnami.

Venkovní vířivka

Další doplňkovou terapií je aromaterapie, která využívá vonné látky. Touto metodou se pak navozuje pocit klidu, zvyšuje se krevní tlak, snižuje se stres a napětí.

Saunování v létě? Proč ne!

Další možností, jak se zrelaxovat, odpočinout si a udělat něco pro své zdraví, je saunování. Ač si mnoho lidí myslí, že saunování je doménou zejména zimního období, není to pravda. Řada studií prokazuje, že saunování v létě tělu neškodí vůbec. Naopak, v některých oblastech může pomoci.

Důvody, proč se saunovat v létě?

Jak už jsme výše zmínili, letní saunování přináší řadu benefitů. Proč tedy pořídit saunu na zahradu a začít ji používat v letním období?

● Budete snadněji zvládat teplotní výkyvy. Zlepšíte termoregulaci svého těla. Budete se méně potit a venku se budete cítit příjemněji.
● Během saunování se rychleji spalují tuky. Kromě příjemného zhubnutí bude navíc vaše pokožka hladší a pevnější.
● Zlepšíte své sportovní výsledky, neboť sauna pomáhá s regenerací svalů a kloubů.
● Snížíte únavu a budete lépe zvládat stres.
● Detoxikujete organismus a posílíte své zdraví.

A pokud máte problémy se zády nebo klouby, je venkovní infrasauna efektivním rehabilitačním doplňkem, která vám navíc pomůže s odstraněním celkové ztuhlosti a zvýšení fyzické i psychické výkonnosti.

Jak vybrat domácí saunu?

Zahradní sauna
nevyžaduje příliš místa. Lze ji mít na zahradě u domu, chatě nebo na chalupě. Při jejím výběru je nutné si ujasnit, jaký typ budete chtít.

Nabízí se:
● saunový domek,
● saunová kabina.

Při výběru venkovní sauny mějte na paměti, že musí být odolnější než ta vnitřní. Sauny do vnějších prostor musí mít odizolovanou střechu, která zabraňuje prostupu (např. deště), a zesílenou izolaci všech stěn.

Dále se zaměřte také na materiál, ze kterého je sauna vyrobena, infrazářič, příkon a případně i na další vybavení, které v infrasauně požadujete.

Domácí vířivky a sauny jsou komfortní

Domácí vířivka nebo sauna vám nabídne určitý komfort. Na rozdíl od veřejně přístupných míst si vychutnáte relax ve vlídné atmosféře a v pohodlí domova, kde je využijete vždy podle sebe, což určitě stojí za zvážení.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze