Úvod

Krásné stěny v interiéru 5x jinak

Již dávno neplatí, že stěny v bytě či domě musejí být jen bílé. To ví snad každý. Ale jak to udělat, aby náš domov zůstal krásný a odpovídal našim představám? Nebojte se, naštěstí existuje mnoho způsobů, takže vybrat si může každý a zároveň každý příbytek může být originální.


V dnešní době existuje opravdu spousta materiálů a způsobů nanášení, které se dají použít na stěny – tapety, keramika, kámen, dřevo, kůže, desky s plastickými povrchy, barvy různých kvalit a vlastností nebo speciální malířské techniky. ¨¨

Tapety
Stále více oblíbené jsou netkané tapety VLIES. Designově obsahují snad všechno, co vás jen napadne – zvířecí vzory, květinové vzory, abstraktní vzory, geometrické obrazce, panoramatické obrazce, kamenné či cihlové obklady, dekor dřeva, …
Proč jsou tak oblíbené? Především proto, že na rozdíl od papírových tapet se lepidlo aplikuje přímo na zeď, čímž se zkrátí doba aplikace. Tapeta se pak nanese na zeď, uhladí, vytlačí se bubliny a je to! Speciální lepidlo určené pro lepení tohoto druhu tapet nanesete pomocí válečku nebo tapetovací štětky přímo na stěnu a přímo na toto lepidlo přikládáte suché předem připravené pásy vliesové tapety.
Obrovskou výhodou je, že během lepení lze manipulovat a korigovat samotnou tapetu pro navázání vzoru a to bez poškození tapety.
Na to, aby pokoj či hala vypadaly krásně, nepotřebujete použít hned několik rolí. Můžete si vybrat tapetu dle vašeho vkusu a finančních možností a použít ji třeba jen na jednu stěnu – za televizí, za postelí, za gaučem, prostě tam, kde se vám to bude líbit. Interiér tak získá luxusní vzhled bez velkých nákladů. Před samotnou realizací jen nezapomeňte dostatečně očistit stěny, případně seškrábat starou barvu.

Speciální barvy
Barvy na stěny se prodávají buď již namíchané do specifických odstínů, nebo si v prodejně můžete vybrat jakoukoliv bílou barvu dle vlastností, které vám nejvíce vyhovují a nechat si namíchat odstín přímo na prodejně. Na výběr je dnes ze stovek barevných odstínů, takže se opravdu nemůže stát, že si někdo nevybere.
Při výběru se zaměřte na to, kam barvu chcete použít a k čemu má sloužit. Podle toho si můžete vybrat barvy otěruvzdorné, omyvatelné, do dětských a užitných pokojů samozřejmě barvy ekologické, do koupelny speciální barvy do vlhkých prostor.

Omyvatelna zdravotne nezavadna barva Flugger
Omyvatelná zdravotně nezávadná barva Flügger


Váleček
Do módy se také vrací váleček. V každém obchodě s malířskými potřebami se válečky dají koupit, a pokud ne, určitě vám prodejce poradí, kde a jak si je pořídit. Klasické válečky většinou mají geometrické či květinové ornamenty, ovšem k dostání jsou i specifičtější, to záleží na vaší fantazii.

Obrazy
Samozřejmě nesmíme zapomenout na obrazy. Každý z nás má určitě doma obraz, fotografii či rámeček, který je blízký našemu srdci. Stačí si starý obraz nechat přerámovat, či nechat si zvětšit oblíbenou fotografii a originální výzdoba je na světě!

Jednoduchy obraz dokaze s interierem divy
Jednoduchý obraz dokáže s interiérem divy


Obložení
Někdo by si možná řekl, že obložení už není v módě. Omyl! Je to stále jeden z nejoriginálnějších a nejkrásnějších způsobů, jak naprosto změnit a oživit jakýkoliv pokoj. Možností je spousta – můžete použít reálný materiál, například dřevo, kámen, sklo, keramické obklady, umělý kámen, cihla, cihlové pásky…


Obklady krasne ozivi interier vasi kuchyne
Obklady krásně oživí interiér vaší kuchyně

www.flugger.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze