Úvod

Krásné dřevěné podlahy mají mnoho podob. Kterou si vyberete Vy?

Nezaměnitelný přírodní vzhled, vynikající tepelně a zvukově izolační vlastnosti, odolnost vůči poškození, zdravotní nezávadnost, vhodnost pro podlahové vytápění jak teplovodní tak i elektrické a další přednosti vedou čím dál více majitelů domů, bytů a residencí, aby si pořídili kvalitní a krásnou dřevěnou podlahu. Že byste ji také chtěli? Pro inspiraci jsme pro Vás vybrali několik tipů, které sluší tradičním, rustikálním i moderním interiérům.


Začneme u tradičního rakouského výrobce
Třívrstvé a dvouvrstvé dřevěné podlahy tradičního rakouského výrobce, rodinné firmy ze Štýrska, firmy Scheucher s výrobní řadou STEIRER PARKETT Novoloc a BILAflor nás zaujaly nejen svými vynikajícími užitnými vlastnostmi, vynikajícím výrobním procesem, ale také bohatostí sortimentu. Záruka na tyto produkty špičkové kvality je 30 let. Pojďme do něho společně nahlédnout:

Variabilní a cenově příznivé řešení – dvouvrstvé dřevěné podlahy
Pokud hledáte kvalitní a zároveň cenově příznivé řešení, za úvahu stojí dřevěné dvouvrstvé podlahy BILAflor, s výrobcem garantovanou minimální tloušťku nášlapné vrstvy masivního dřeva 3,5 mm. Různorodost tvarů a barevného designu umožňuje poskládat parkety různými způsoby, jednak tradičně do stromečkového-rybinového vzoru, jednak do moderního vzoru probíhajícího. Kolekce BILAflor se vyrábí ve čtyřech provedeních - délky 500, 1000, 1200 a 1500 mm při šířce parkety 70, 90, 100 a 120 mm v jednotné síle 11mm a dvou verzích povrchové úpravy. Na výběr je lakovaný nebo olejovaný povrch. Opravdu záleží na každém z Vás, co vyberete.

Nejlepší je originál: Skutečný dotyk přírody-třívrstvé dřevěné podlahy
Vysoká kvalita zpracování, skvělý povrch, neobyčejně bohatý výběr dřevin, barevností, extrémní odolnost vůči poškrábání a díky skvělým povrchovým úpravám velmi snadná údržba, to jsou dřevěné třívrstvé podlahy SCHEUCHER PARKETT das Original a NOVOLOC, v tříparketovém provedení-stále moderní, jejichž povrchová úprava sedmi vrstvy UV laku od firmy BONA Sweden vytvářející hedvábně polomatný, saténový povrch Tenseo Classico, který si zamilujete na první pohled. Pro skutečný dotyk přírody doporučujeme volbu povrchové úpravy Seda s přírodním oxydativním olejem s voskem.

Steirer parket original

Poctivá selská prkna třívrstvé dřevěné podlahy
Krása spočívá v jednoduchosti a dokonalosti. Nejjednodušší styl – poctivá selská prkna, patří mezi nejvděčnější řešení, která jsou momentálně v největší oblibě. Opracování povrchů třívrstvých dřevěných podlah Scheucher STEIRER PARKETT vytváří standardy v oblasti interiérové architektury. Stačí si jen vybrat ze široké škály dřevin, ale poslední dobou převládá starý dobrý dub v desítkách variant. Dále máte na výběr ze sražených hrah buď to pouze podélně , tzv. V2fází nebo v kombinaci s příčnými sraženími, tzv. V4fází. Určitě je potřeba zmínit barevné spektrum vybíraného dubu, a to od klasické barvy až po šedé provedení nebo stále více žádaný dub kouřový. A až si z naší nepřeberné nabídky vyberete, tak po realizaci naší firmou se Váš domov se může navždy pyšnit vysoce elegantní podlahou, jež jistě ohromí nejednu návštěvu, která bude obdivovat Vaši novou a skvostnou podlahu.

Náš tip: Pokud milujete kouzlo starých časů, podlehněte kráse podlahy STEIRER PARKETT DUB Valletta Country Seda Natura – úžasná a moderní volba.

Návážeme u českého výrobce z Vyškova
Spojení tradice a špičkové technologie
Tradice, kvalita a špičkové technologie - to jsou přednosti, které se snoubí v dřevěných třívrstvých podlahách MAGNUM Parket. Dříve ryze tuzemská firma a nyní součást celosvětového giganta, největšího výrobce podlah na světě, americké firmy Mohawk Industries, Inc., která v Evropě vystupuje pod značkou UNILIN, Belgie. Podlahy z vyškovské produkce tudíž nyní mají zámkový systém UNICLIC. Speciální konstrukce dřevěného materiálu spojeného na křižnou vazbu zabezpečuje nejlepší parametry dřevěných podlah při dodržení doporučených podmínek. Horní vrstvu třívrstvých parket tvoří 3,4 mm silná deska z ušlechtilého dřeva, masivní vrstvu dřeviny, jako je buk, dub, javor, jasan, akát, habr, ale také třešeň či exotické dřeviny – jatoba, merbau, padouk, doussie, tigerwood, panga-panga a další. Střední vrstva je vyrobena z měkkého dřeva o síle 9 mm a spodní vrstvu tvoří dýha. Povrch horní vrstvy lze upravit dvěma způsoby, buď lakováním pěti vrstvami speciálních akrylátových laků, které jsou průběžně vytvrzovány UV zářením, nebo olejováním. Oba způsoby zaručují dlouhou životnost i v namáhaných obytných prostorách. Provedení je opět klasické tříparketové nebo moderní prkenné.

Lehkou dřevěnou procházku ukončíme u tradičního rakouského výrobce, tentokráte tilo
Poctivá selská prkna třívrstvé dřevěné podlahy
Krása spočívá v jednoduchosti. Nejjednodušší styl – poctivá selská prkna, patří mezi nejvděčnější řešení. Opracování povrchů třívrstvých podlah tilo odpovídá standardům rakouských výrobců v oblasti interiérové architektury. Je libo hravá romantika, zajímavý urbanismus nebo vybraná klasika? Stačí si jen vybrat ze široké škály dřevin a opracování povrchů (zvlnění, drátkování, kartáčování, broušení) a Váš domov se může navždy pyšnit vysoce elegantní podlahou.

Náš tip:
Pokud milujete kouzlo starých časů, podlehněte kráse podlahy tilo Selké prkno Rustik. A tak bychom mohli pokračovat nadále. Nabídka dřevěných podlah je velmi pestrá.

podlahovy showroom spolecnosti ZAHRADNÍK PARKET

Pro více inspirace navštivte stránky www.zahradnikparket.cz nebo podlahový showroom společnosti ZAHRADNÍK PARKET, spol. s r.o., Praha 6, Bělohorská 251/147, tel. 233 355 222, kde Vám ochotně pomůžeme s výběrem té správné dřevěné podlahy pro Vaše bydlení. Přijďte se přesvědčit.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze