Úvod

Koupelnový horoskop 2

Zaujal vás náš minulý článek o vztahu jednotlivých znamení zvěrokruhu ke koupelně? Zklamalo vás, že jste v něm nenašli své znamení? Dnes to napravíme. Po Vodnáři, Rybách, Beranovi, Býkovi, Blížencích a Rakovi konečně přichází na řadu zbývajících šest znamení.


Pěkně popořadě si posvítíme na koupelnu zrozenců ve znamení Lva, Panny, Vah, Štíra, Střelce a Kozoroha. 

Charakteristika znamení
Někdo horoskopům věří, jiný ne. Ostatně není horoskop jako horoskop. Obecné předpovědi v populárních tiskovinách a na webových stránkách často slouží spíše k obecnému pobavení než ke skutečné předpovědi toho, co v blízké budoucnosti nastane. Nicméně většina lidí se shodne na tom, že lidé narození v určitém znamení vykazují jisté podobnosti, především co se týče jejich povahy, vkusu, zálib a dispozic. Tyto vlastnosti se pak odrážejí také ve vztahu člověka k okolnímu světu, tedy i ke světu koupelen. Některá znamení by mohla strávit celý život v koupelně, jiná si sem chodí jen omýt oči a vyčistit zuby. Jeden upřednostňuje rychlé osprchování, druhý se s rozkoší nakládá do vany jako beraní roh do octového nálevu. Každému se líbí jiné barvy. A tak bychom mohli pokračovat. Ale buďme raději trochu konkrétnější a pojďme se podívat, co se líbí jednotlivým znamením.

Koupelna Lva a Panny
Král zvířat miluje teplé optimistické barvy. Jeho koupelna je proto často laděná do žluta, oranžova až červena. Neškodí však, přimíchat do těchto odstínů trochu bílé. Dlaždicím a obkladačkám sluší jednoduchý, opakující se motiv, například slunce. Vždyť Lev je dítětem Slunce. Celá místnost obvykle působí velmi honosně. Velké zrcadlo a samostatná vana dominují celému prostoru. Racionální Panna se naproti tomu klidně spokojí se sprchovým koutem. Na barvě jí příliš nezáleží, ale když může, vybere si zlatou nebo žlutou, stejně jako Lev. Jednoduše zařízené koupelně tak mohou dominovat luxusní baterie.

Váhy a Štír
Zelená a tmavě modrá, to jsou barvy zrozenců ve znamení Vah. Koupelny v těchto barvách jsou velmi krásné, obě barvy k vodě patří. Především koupelna laděná do modra s bílými ručníky je přirozenou chloubou každého domu. Jedinou nevýhodou těchto tmavých barev je, že opticky zmenšují prostor celé koupelny. Pokud zde není dostatek světla, který mohou zajistit velká střešní okna, může temně modrá nebo temně zelená koupelna působit poněkud stísněně. Barevné preference Štíra jsou naprosto odlišné. Líbí se mu totiž černá, zlatá a červená. Koupelna laděná střídavě do zlatého a černého odstínu působí luxusním dojmem. Štír si s vodou celkem rozumí, ale na velké rohové vaně netrvá.

Střelec a Kozoroh
O Střelcích je známo, že jsou to neuvěřitelní pracanti. Koupelna představuje jedno z mála míst, kde jsou schopni relaxovat. Ve vonné lázni tak mohou nechat ulevit svým zádům. Mezi jejich barvy patří zvláštní dvojice: bledě modrá a černá. I tyto dva odstíny lze skloubit. Barevná kombinace světle modré a černé navíc působí neotřele. Zrozenci ve znamení Střelce jsou pořádku milní, každá věc v koupelně má své místo, tak ať vás ani nenapadne, dělat tu nepořádek. Pokud jim chcete koupit něco do koupelny, vyberte přehlednou poličku nebo koupelnový pořadač, nelépe z průsvitného materiálu, s několika zásuvkami. 

A Kozoroh? Ten údajně často a snadno propadá depresi a melancholii. Snad proto by si neměl obkládat svou koupelnu obklady v jeho oblíbené černé a temně modré, a když, tak je doplnit optimistickou žlutou, aby si v ní nepřipadal příliš stísněně. V depresivním období by mu prostředí temné koupelny nejspíš nepřidalo. Naproti tomu v příjemné veselé koupelně se pod proudem horké sprchy může uvést pěkně zpátky do pohody.

Foto: Samphoto
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze