Úvod

Konec ručního mytí nádobí!

Máte pocit, že hromady nádobí na kuchyňské lince neberou konce a vy máte už ruce úplně rozmáčené? Zatočte s tím jednou pro vždy a vsaďte na myčku nádobí! Doby, kdy byla myčka obrovský žrout elektrické energie a hlavně vody, jsou už dávno pryč. Dnes stačí doslova jen pár litrů a nádobí září čistotou.


Myčka do každé kuchyně
Hlavně do starších kuchyní si lidé nechtějí pořizovat myčky, protože se bojí, že by museli „překopat“ půlku místnosti. Faktem ale je, že na trhu je k dostání takové množství myček, že si nemůžete nevybrat. Ať už jsou to vestavěné, nebo volně stojící, vždy je na výběr z mnoha šířek i hloubek.
Tip: Vždy vybírejte myčku nádobí tak, aby se vám jednak dobře vešla do bytu, ale zároveň aby objemem odpovídala vašim potřebám, tedy aby nebyla ani zbytečně velká, ani příliš malá!

Chytrá myčka
Zbavte se předsudků, které možná vůči myčkám nádobí chováte. Již dávno to není stroj, který sice nádobí umyje, ale v hrncích zůstane připálené jídlo a na skleničkách ulpívají kousky mycího prostředku. Dnešní myčky nádobí jsou vybaveny tzv. 6. smyslem, což je unikátní technologie, díky které si myčka sama navolí optimální mycí režim.
 
Whirlpool ADP 6966 Eco IX.

Jak to funguje?
V myčce jsou zabudované senzory, které průběžně sledují míru znečištění vody a na základě těchto údajů dále upravují mycí proces – především teplotu vody a čas. Cílem je dosáhnout minimální spotřeby veškerých energií.

Všemocná pára
Nejen ve vaření, ale i v mytí nádobí se dostává ke slovu pára. Disponuje totiž neobyčejnou silou, ale zároveň je dostatečně jemná i ke křehkým kouskům nádobí.

V průběhu mytí se uvnitř myčky vytváří horká pára, která zbavuje nádobí nečistot a mastnoty, ale přitom nedochází k odření skla a porcelánu. Konečně tak někdo přišel na to, jak umýt skleničky, aby na nich nezůstávaly šmouhy a neztrácely svůj lesk.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze