Úvod

Kompletní zateplovací systém ROCKWOOL, fasáda jako celek

Zatímco v předchozím článku jsme se věnovali především výhodám zateplení a důležitým otázkám, které je třeba před jeho realizací vyřešit, tentokrát se blíže podíváme na kontaktní fasádní zateplovací systém od společnosti ROCKWOOL, Ecorock FF.


Výhodou je komplexní řešení
Hlavní předností tohoto zateplovacího systému je, jak již vyplynulo ze samotného názvu, že přináší komplexní řešení pro izolaci vnějších obvodových stěn. To znamená, že systém obsahuje veškeré komponenty potřebné k provedení zateplení: izolační desky z kamenné vlny (možnost výběru ze tří izolačních desek: Frontrock MAX E, Fasrock LL nebo Fasrock), stavební chemii od pentračních nátěrů, lepidel až po tenkovrstvé omítky.

Fasádní systém ecorock

Kvalita a správná technologie

Výrobce systému vychází ze zkušenosti, že při zateplení je důležitá kvalita použitých komponentů, stejně jako správný technologický postup, a proto kromě dodávky materiálu zajišťuje také stavební dohled. Postupu při zateplení ale věnujeme samostatný článek.

Vynikající užitné vlastnosti

Co nás dále přesvědčilo k volbě tohoto zateplovacího systému, byly pochopitelně vynikající užitné vlastnosti, které jsou dány přednostmi kamenné vlny. Kamenná vlna zajišťuje výbornou tepelnou izolaci se součinitelem tepelné vodivosti 0,036 W.m-1.K-1 proti uniku tepla v zimním období, stejně jako prostupu tepla v letním období. Materiál rovněž splňuje vysoké nároky na akustický útlum rušného vnějšího prostředí, má dlouhou životnost (odolnost vůči povětrnostním podmínkám a dalším vlivům prostředí), zachovává prodyšnost stěn a je nehořlavý (třída reakce na oheň A1), čímž výrazně přispívá k požární bezpečnosti stavby. Kromě toho se jedná o ekologický a plně recyklovatelný stavební materiál.

Fasáda jako celek

Při výběru fasádního zateplovacího systému je třeba zvážit nejen základní atributy zateplovacího systému, ale také požadované vlastnosti fasády jako celku. Právě ta celistvost stojí za její dlouhodobou užitnou hodnotou a kvalitou provedení.

Univerzálnost použití a záruka

Další velkou předností systému Ecorock® FF je univerzálnost použití, lze jej využít pro rekonstrukce i novostavby a na různé typy podkladů, betonové, zděné a další. Za zmínku rovněž stojí široký výběr silikonových a silikátových probarvených omítek a pestrá paleta barev, majitel domu si může vybrat celkem z 214 barev.

Fasádní paleta barev

Co je však ještě důležitější, to je záruka. Firma ROCKWOOL poskytuje záruku 5 let na celý kontaktní fasádní systém, neboli ETICS, jehož kvalita je potvrzena souladem všech komponentů dle osvědčení ETA-12/0044.

Důvody naší volby již znáte a na průběh zateplení krok za krokem se můžete těšit v následujícím článku.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze