Úvod

Koberec: módní trend i věčná klasika

Chystáte se na rekonstrukci, je před vámi stěhování, nebo si zařizujete nový byt? A jdete na to doslova od podlahy? Pak je před vámi otázka volby podlahové krytiny. Každé místnosti nejenže sluší jiná, ale při výběru musíte zohlednit především užívání samotného prostoru. Kam tedy zvolit koberec a jaký vybrat?


Výběr koberce
Koberce se opět, po určitém období stagnace, vracejí ve větší míře opět do módy a jsou představovány i jako výrazný kusový designový prvek, doplňující především dřevěné nebo plovoucí podlahy. Stále platí, že správně zvolený koberec výrazně zútulní prostor a je i na dotek jedním z nejpříjemnějších podlahových materiálů. Neopominutelné jsou i jeho výborné izolační vlastnosti, tlumení otřesů a schopnost zachytávání drobného prachu v místnosti.

sedy kusovy koberec s dlouhym vlasem

Rozhodneme-li se pro koberec, jdeme ho vybrat pro jeho výhody a praktické využití nebo jako dekoraci a doplněk do bytu? Chceme levný koberec zátěžový či smyčkový? Od toho všeho se totiž odvíjí nejen vzhled koberce, ale také volba jeho hustoty vlasu, typ materiálu, cena, celková kvalita a to, zda hledáme celoplošný nebo kusový koberec. Než začít ztrácet čas běháním po jednotlivých obchodech, udělejte si obrázek o širokých výběrech vzorů, materiálů, barev a velikostí na portálu specializovaném na podlahové krytiny, doplňky i jejich pokládku.

kusovy koberec

Nejprve koberec, potom nábytek
Koberec by měl ladit se zařízením místnosti, při novém zařizování se proto doporučuje vybrat nejprve koberec. Ten vytvoří základ pro výběr nábytku a dalších doplňků. Kobercem můžeme opticky ovlivnit i velikost pokoje či jeho světlost.

Pokud koberec naopak dokupujeme až na závěr, opět se snažíme o sladění se stávajícím vybavením a u celoplošných volíme decentnější tóny. Syté, pestré barvy a nápadité vzory se hodí pro kusové koberce, které nalezneme např. na moderních kusových kobercích Pilly, které naopak pomohou vzhled místnosti oživit, dodají i pocit tepla, luxusu, pohodlí. Výhodou je, že je lze kdykoliv posunout, vyměnit, a hlavně snadno vyčistit. Na koberce proto při zařizování nezapomeňte, patří do každého bytu!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze