Úvod

Jeden nízkoenergetický KUBIS, prosím!

Ano, stejně snadno jako třeba koktejl si můžete objednat i nové bydlení: Nízkoenergetický rodinný dům, který již ve standardní výbavě obsahuje tepelné čerpadlo i vzduchotechniku s rekuperací a podlahovým vytápěním. Řeč je o žhavé novince tradičního dodavatele montovaných domů RD Rýmařov, který již pěknou řádku let dodává svým klientům bydlení na klíč.


Dům na klíč od spolehlivého dodavatele s vynikajícími referencemi představuje nejjednodušší způsob pořízení bydlení, se kterým mají jeho majitelé nejméně starostí. Právě bezstarostné, kvalitní a cenově příznivé bydlení je prioritou společnosti RD Rýmařov, která takřka každoročně překvapuje zájemce o dřevostavby zajímavými novinkami.

Žhavá novinka v nízkoenergetickém standardu

Nejžhavější novinkou je právě nízkoenergetický dům KUBIS 77, jehož dodávka obsahuje nejen kompletní stavbu včetně základové desky a vybavení, jako jsou podlahy, sanita, atd., ale také technologie zajišťující velice úsporný provoz (měrná spotřeba na 1m2 za rok je nižší než 40kWh): tepelné čerpadlo a vzduchotechniku s rekuperací a podlahovým vytápěním. Podívejme se na tyto technologické prvky blíže.
skica KUBIS 77


Špičkové tepelné čerpadlo

Nízkoteplotní tepelné čerpadlo DAIKIN od evropské jedničky ve svém oboru díky invertované technologii řízení výkonu zajistí optimální spotřebu energie po celý rok. Jen pro zajímavost, jeho výkon 6,1kW snižuje náklady na vytápění a ohřev TUV o dvě třetiny. (Výhodná elektrická sazba D56d navíc umožňuje čerpat levnou energii 22 hodin denně.)

Minimalizace provozních nákladů

Jedná se o kompaktní monoblok, který funguje na principu vzduch-voda a může se pochlubit nízkou hlučností venkovní jednotky. Umístění čerpadla venku má i tu výhodu, že nezabírá cennou obytnou plochu domu. Čerpadlo, které lze instalovat opakovaně a využít také i klimatizování (příplatkové chlazení), je vybaveno přídavným průtokovým elektrokotlem a zásobníkem 160 l na ohřev TUV. Spojení vlastností tepelného čerpadla a teplovodního podlahového topení v přízemí zaručuje minimalizaci nákladů na provoz objektu.

92 % účinnost zpětného zisku tepla

K nízkoenergetickému standardu rovněž přispívá systém řízeného větrání od specialisty na větrání a rekuperaci, ATREA, spojený s celou řadou výhod: 95% účinnost rekuperace, plně uzavíratelný systém by-pass, špičkové a úsporné EC ventilátory, jednoduchou instalaci a zapojení, funkci konstantního průtoku a širokou škálu příslušenství. Nejen příznivci technických lahůdek pak ocení integrovaný webserver, který je rovněž součástí standardní výbavy. Již čtvrtá generace osvědčené větrací jednotky přináší účinnost zpětného zisku tepla až o 92%.
KUBIS 77 ve 2 variantach

Co Vás nejvíce zajímá

Také Vás vynikající energetické parametry tohoto domu oslovily? Pak Vás jistě budou zajímat údaje, jako je obytná plocha, dispoziční řešení a cena. Podlahová plocha zaujímá 122m2, dispoziční řešení je 5 + kk a cena ve standardu se základovou deskou včetně 15% DPH činí 2 750 000 Kč.

Více informací o novém montovaném domě KUBIS 77 najdete na stránkách www.rdrymarov.cz, kde si jej můžete také objednat. Vybírat při tom můžete ze dvou variant, buď se sedlovou, nebo s pultovou střechou.

logo RD Rymarov
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze