Úvod

Jaký zvolit způsob vytápění? Krb, kamna nebo kotel?

Sháníte kvalitní zdroj tepla? Pak lze kupříkladu volit mezi krby, kamny či kotly. Dnes navíc existuje pestrá možnost výběru v každé z těchto oblastí. Zárukou jsou tedy jistě výrobky renomovaných značek jako třeba Vaillant nebo Viadrus. O tom všem ale již níže.


Ať už začínáte stavět rodinný dům, anebo jste na prahu jeho dokončení, tak jako tak je načase začít zvažovat, jakým způsobem budete topit. V současné době totiž máte na výběr z celé řady nejrůznějších druhů vytápění, takže je bezpochyby nutné zvolit ten nejlepší právě pro Váš dům. Můžete pochopitelně vybírat mezi krby, kamny či investovat do kotle, ale možností je více.

Krby a kamna – kvalita i kvantita
Krby a kamna spalující dřevo i uhlí jsou dnes velice účinné, mimo jiné díky špičkovému spalování a hoření. Ušetříte tedy nejen za topení, ale zároveň budete šetrní k životnímu prostředí. Aktuálně se přitom nabízí vícero možností nákupu. Tak např. kachlová kamna nyní dokáží vytápět hned několik místností naráz, to při pěkném tradičním vzezření (přesvědčte se např. zde). Vysokou účinností ovšem disponují rovněž krbová kamna, stejně jako snadno postavitelné krbové obestavby či krbové vložky, jež představují více než zajímavou kombinaci mezi krbovými kamny a krbem.
kotel

Elektrokotle, plynové kotle či kotle na tuhá paliva?
Kotle odedávna patří k vyhledávaným zdrojům tepla i ohřevu vody. Takové plynové kotle jistě jen tak nevyjdou z „módy“. Pro domácnost jsou přitom vhodné především závěsné plynové kotle, zatímco stacionární se hodí do větších kotelen. Ale pozor! Je nutné si každý rok pozvat revizního technika, jehož zásah zvyšuje účinnost i životnost. Další možností jsou poměrně výhodné elektrické kotle, ale stále nesmíme zapomínat ani na kotle na tuhá paliva, klasický to způsob topení. S kotly na tuhá paliva také ušetříte, neboť dřevo, uhlí či peletky si lze pořídit levně.

Topenilevne.cz – krby, kamna, kotle i další zdroje tepla
Náš internetový obchod Topenilevne.cz Vám nabízí nejen pestrou nabídku kachlových kamen, krbových obestaveb a vložek nebo plynových kotlů, kotlů na tuhá paliva a eloktrokotlů, a to od předních výrobců jako Vaillant či Viadrus, ale v našem katalogu toho na Vás čeká daleko více. Tak například spolehlivé radiátory nebo podlahové vytápění se Vám jistě rovněž mohou hodit k šetrnému a účinnému topení. Jednoduše nás navštivte pro více informací…

topenilevne.cz logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze