Úvod

Jak zajistit bezpečnost v domě nebo pozemku?

Bezpečnost vašeho domu, bytu, chaty nebo zahrady je důležitá pro vaše klidné spaní, ochraně rodiny a ochránění vašeho majetku. Na trhu existuje celá řada řešení, díky kterým budete mít přehled o dění na vašem pozemku, uvnitř domu nebo vznikajícím požáru. V našem článku se dočtete, jaké existují způsoby ochrany.


Kvalitní zámek je základ

Prvním zabezpečovacím prvkem vašeho domu nebo firmy musí být kvalitní zámek vchodových dveří. Zámkové vložky se dělí na několik bezpečnostních tříd. U vchodových dveří musíte vybrat bezpečnostní třídu minimálně 3, ideálně 4.

Zámky odpovídající 4. bezpečnostní třídě dokáží zloděje zdržet až na 5 minut, což je dlouhá doba, aby ho někdo zpozoroval nebo to zloděj vzdal.

Udělejte z domu nedobytný hrad


Zabezpečit dům nebo byt je možné celou řadou řešení. Mezi nejčastěji využívané prvky patří:
● Prostorové detektory
● Snímače otevření a rozbití skla
● Konkrétní prvky jako tísňové hlásiče, otřesové detektory, kouřové hlásiče
● Vnitřní a venkovní sirény, GSM komunikátory, napojení na pult centralizované ochrany (PCO)

Kamera, která všechno vidí


Kamerové systémy jsou k vidění především kolem soukromých pozemků jako jsou různé výrobní haly, soukromé pozemky, ale také sportoviště, obchody nebo veřejné ulice. Hlavní výhodou bezpečnostních kamerových systémů je možnost identifikace pachatele a záznamy pak poslouží jako důkaz při vyšetřování. Zároveň samotná přítomnost kamery odrazí celou řadu zlodějů.

Klíčové faktory při výběru kamerového systému jsou správná instalace a vhodný výběr komponent a typu.

Mezi čím se budete rozhodovat:
1. Typ kamery - standardní, kompaktní “bullet” kamery, dome kamery, otočné PTZ kamery, deskové kamery
2. Typ objektivu, rozlišení kamery
3. Záznamové zařízení
4. Analogový nebo IP kamerový systém
5. Drátový nebo bezdrátový kamerový systém
6. Analýza obrazu
7. Noční přísvit

V případě, že vyžadujete záznam z kamery, volbou by mělo být záznamové zařízení, ideálně s připojením k internetu. Díky tomu je možné sledovat živě dění na pozemku, garáži, v domě nebo chalupě ze svého mobilního telefonu, počítače nebo tabletu.

Pozor na požár

Zloději nemusí být jediným ohrožení vašeho domu. Požáry vznikají velmi rychle a z nečekaných důvodů. U nově postavených domů je povinností instalace požárních čidel.


Formu požární signalizace je možné si zvolit. Nabízejí se řešení jako hlásiče na baterku, nebo hlásiče připojené k poplachovému systému. Vyvoláním poplachu při detekci kouře či tepla zajistí velmi rychlou evakuaci osob a zajištění včasného uhašení.

Za poskytnuté informace děkujeme firmě Sigem - kamerové a identifikační systémy.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze