Úvod

Jak vytvořit teplý a útulný domov? Podstatné jsou vhodné doplňky

Domov je pro většinu lidí symbolem jistoty a zázemí. Vytvořit si ho takový, aby se vám v něm dobře žilo, obnáší zvolit si to správné vybavení a zejména doplňky, které ho zútulňují. Co by určitě u vás doma chybět nemělo?


Záleží i na výmalbě stěn


Když si pořídíte vlastní bydlení, bude před vámi důležitý úkol, a to zařídit ho tak, aby se v něm dalo pohodlně bydlet. Vše začíná už samotnou výmalbou stěn. Můžete je mít čistě bílé, nebo barevné podle toho, co se vám líbí. Je ale dobré přihlédnout trochu k psychologii barev, která vám napoví, jak jednotlivé barvy fungují v interiéru.

Bílá je něžná, čistá a neutrální klasika, která se hodí všude. Můžete ji snadno kombinovat s jakoukoliv jinou barvou. Stačí, abyste jednu stěnu v místnosti vymalovali odlišně, intenzivnější barvou, a pokoj bude hned vypadat jinak. Oranžová se hodí do kuchyně, protože podporuje chuť k jídlu. Fialová je elegantní, ale nesmí jí být moc. Moderní je šedá, která působí neutrálně. Červená je sice agresivnější, ale na jedné stěně to nebude tolik vadit. Zelenou nebo modrou můžete s klidem dát do ložnice, alespoň se vám bude lépe spát.

Závěsy a záclony vám pokoj zútulní


I pro toho, kdo sází na minimalismus, mohou být závěsy a záclony příjemným zpestřením interiéru. Kdo chce, dá přednost výrazným barvám, jež dají těmto bytovým doplňkům dominantní akcent. Nebo naopak vyberou neutrální barvy - béžovou, šedou, bílou. Výhodou závěsů je zejména to, že s minimem investice lze snadno změnit vzhled místnosti a přizpůsobit ji třeba období Vánoc nebo Velikonoc. V obchodní síti je poměrně bohatá nabídka různých dezénů – romantických květin, zvířat, geometrických vzorů, které je možné vhodně kombinovat s ostatním vybavením interiéru.

Co se materiálového složení týká, dekorační látky se často vyrábějí jako 100% bavlněné plátno, mohou být i z polybavlny nebo čistě z polyesteru. U závěsů z umělého vlákna většinou odpadá nutnost je po vyprání žehlit, čímž šetří práci. Zároveň jsou stálobarevné, hodí se tedy i do prostředí s ostrým slunečním světlem, na kterém by jiné látky vybledly. Kromě toho, že se závěsy nebo záclony dají koupit ve specializované kamenné prodejně, existují také internetové obchody, které se tímto sortimentem zabývají. Na webových stránkách https://buykers.cz navíc najdete slevové kupóny, díky kterým nakoupíte vše potřebné za ještě lepší cenu.



Co říkáte na živé obrazy?


Nedílnou součástí domácností jsou také pokojové rostliny. Ty vytvářejí příjemné prostředí tím, že se jedná o živou přírodu. Víte ale, že existují také živé obrazy? Vyrábějí se ze živých rostlin, přičemž základem je nosný díl vyplněný substrátem. V něm pak jsou zasazené rostliny, vše je zpevněno drátěnou sítí nebo textilií. Živý obraz obvykle vyžaduje zalévání jednou až dvakrát týdně. Pokud substrát přelijete, můžete přebytečnou vodu odpustit výpustným ventilem, jenž je součástí obrazu. Takový obrázek působí v interiéru atraktivně a stává se jeho dominantou, která rozhodně nezůstane bez povšimnutí.

Vyzdobte si stěny pokoje pěknými obrazy


K pohodě domova přispějí i vhodně zvolené obrazy na stěně. Zde bude záležet především na vkusu každého, čemu dá přednost. Dobře se nakupuje i na internetovém obchodě AliExpress. Nákup vám pak zlevní AliExpress kupony. Tento e-shop je mezi Čechy zvlášť oblíbený. Je to dáno hlavně jeho bohatou nabídkou produktů, které nabízí. Určitě si zde vyberete i hezký obraz do obývacího pokoje, jídelny či ložnice.

Vytvořit útulný domov představuje popřemýšlet nad tím, co by se vám v něm především líbilo. Můžete se držet určitého zavedeného stylu, nebo vsadit na svůj vlastní.


Zdroj obrázku 1: Antoha713 / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 2: lenetstan / Shutterstock.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze