Úvod

Inspirace pro Vaše stolování: Tradiční anglická kamenina

Stolování patří mezi nejmilejší chvíle našeho života, které příjemně člení náš den, a dodávají nám fyzickou i duševní energii. Krásný jídelní servis je proto nedílnou součástí kuchyňského vybavení všech, kteří si chtějí vychutnat tento rituál všemi smysly. Tradiční anglická kamenina poctivé ruční výroby dokáže povýšit běžné stolování na nevšední zážitek.


Anglická kamenina jedinečné kvality
Tradiční anglická kamenina je spojením jedinečné kvality a tradice výroby s kořeny sahajícími hluboko až do viktoriánského období. Unikátní nádobí z porcelánek Burleigh, Portmeirion a Leeds Pottery potěší oči každého estéta i gurmána. Pojďte s námi načerpat trošku inspirace pro Váš krásný jídelní stůl.



Tradice dávných časů
Tmavomodré kobaltové nádobí dekorované nádherným viktoriánským vzorem Blue Calico ztvárňujícím květy slivoně na rozpraskaném ledu, jenž má svůj původ ve staré Číně, řada s čínskou vrbou Black Willow, anebo milé Rosie´s Hens, to jsou poklady anglické rodinné porcelánky Burleigh, součásti výrobce porcelánu a kameniny Denby Group, kterými můžete ozvláštnit své stolování. Ani v době masové výroby se společnost Burleigh nevzdala tradiční řemeslné výroby a dodnes používá viktoriánskou technologii tisku z měděné desky na hedvábný papír.



Rozkvetlá louka na Vašem stole
Pokud si svou krmi lépe vychutnáte ve společnosti jídelního servisu s motivy pro neformální stolování, a přesto si chcete dopřát kvalitu tradičního výrobce anglické kameniny, ideální volbu představuje porcelán Portmeirion. Řada Botanic Garden představuje nezaměnitelnou anglickou klasiku. Proměňte svůj jídelní stůl v nádhernou rozkvetlou louku oslavující zakladatelku Portmeirionu Susan Williams-Ellis. Řada Botanic Garden prorostlá kombinovanými rostlinnými motivy hledala svou inspiraci napříč generacemi od sedmdesátých let až do dnešních dnů.

Inspirováno kuchyňským životem
Že upřednostňujete spíše jednoduchý design nádobí? Anglická kamenina uspokojí také ty, kteří chtějí jíst u tabule prostřené ve stylu čisté elegance, a to díky světoznámé kuchařce a australské food stylistce Donně Hay, která dala vzniknout unikátní řadě neobyčejně praktického, a zároveň krásného nádobí včetně doplňků pro každý den. Hrnky, misky, talíře v jednoduchém designu jsou jako stvořené na tabuli vprostřed moderního i klasického interiéru. Je to zejména spojení nadčasovosti a kvality, proč je keramika Leed Pottery čím dál více populární, a to nejen u později narozených zákazníků. Více inspirace pro Váš formálně i neformálně prostřený stůl najdete na stránkách www.thomasspoon.cz. Vychutnejte si chvíle se svými nejbližšími u co nejkrásnějšího stolu.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze