Úvod

DŘEVOSTAVBY – zdravé bydlení bez alergií

Odborníci se shodují, že dřevostavby se dají považovat za zdravé bydlení 21. století. A nejen odborníci, ale i ti, kteří již vyzkoušeli zdravé bydlení v domech z čistě přírodních materiálů a pokořili tak neduhy současné civilizace, jakými jsou například alergie nebo astma. Považte, že historie bydlení z přírodních materiálů, tedy dřeva, sahá hodně daleko do minulosti. Zato alergie jsou záležitostí současnosti.


V době, kdy jsme své životy uzavřeli do neprodyšných krabic, kde vládne ústřední topení a velmi těsná okna, začaly náš život díky suchému vzduchu provázet nepříjemné plísně, které jak asi sami víte, naše současné neduhy výtečně podporují. A přestože jsou soudobé stavby na technologické výši, naše zdraví a imunitní systém nám až moc často ukazuje, že tudy cesta nevede. Jak z toho ven? Jak žít plnohodnotný život na úrovni a neplatit za něj zdravím? Odpověď je až moc jednoduchá – dřevostavby.

rodinny dum

Jsme odborníci s letitou praxí VEXTA a. s., a na celou záležitost s bydlením se díváme nejen ze strany stavební profese, ale i z lidského hlediska a hlavně z hlediska dopadů přetechnizovaného světa na člověka. Jsme toho názoru, že návrat k přírodním materiálům v žádném případě neznamená cestu zpět, nikoliv, naopak jde o obrovský posun s přihlédnutím k historicky potvrzeným skutečnostem a zároveň k požadavkům moderní doby.

kuchynsky kout

DŘEVOSTAVBY, IDEÁLNÍ BYDLENÍ PRO ALERGIKY
Dřevo je svou podstatou zcela vhodný stavební materiál. Jde o materiál s maximálně pozitivními vlivy nejen na lidské zdraví, ale na celé životní prostředí. Stavebně-fyzikální vlastnosti dřeva nabízí až neuvěřitelnou mnohostrannost nejen v jeho použití, ale i maximálně příznivý vliv na celé životní prostředí. Důmyslný konstrukční systém dřevostaveb využívá přírodních termoregulačních schopností, dokáže stabilizovat klima, přirozeně vyrovnávat vlhkost interiérů a zároveň maximálně dokonale izolovat.

kuchyn navazuje na obytnou mistnost

ŽIVOTNOST DŘEVOSTAVEB
Pokud máte obavu o životnost dřevostavby, ani zde se nemusíte bát. Životnost staveb ze dřeva je naprosto srovnatelná s klasickým zděným domem. Zde, jako ale u všeho, jde hlavně o kvalitu použitého materiálu a odbornost provedených prací. A to jsou základní priority, na kterých si zakládáme a na kterých dobré jméno naší firmy stojí už po dlouhá léta. Není žádný relevantní důvod, proč trápit své zdraví v jiných stavbách než právě v těch ze dřeva.

Pokud jste jeden z miliónů, kteří trpí alergií, astmatem či opakovanými infekcemi, zkuste si položit otázku: Co způsobuje mé zdravotní problémy?

Máte-li jakékoliv dotazy, obraťte se na naše odborníky, velice rádi Vám zodpovíme všechny nejasnosti, které s realizací dřevostaveb souvisí.

logo Vexta domy

                                 DOMY VEXTA ZDRAVÉ BYDLENÍ PRO KAŽDÉHO
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze