Úvod

Hypotéky jsou teď nejlevnější v historii. Využijte toho!

Pokud jste někdy v poslední době přemýšleli o koupi vlastní nemovitosti, pak právě teďka k tomu máte tu nejlepší příležitost. V březnu roku 2014 se průměrná sazba hypoték v ČR dostala pod tříprocentní hranici. Mnohé banky v rámci svých akcí nabízí hypotéky se sazbou okolo 2,6 %. Teprve před pěti lety byly přitom sazby více než dvojnásobné! Tak na co ještě čekat?


Pronájem? Zbytečný luxus
Extrémně nízké hypoteční sazby přirozeně ovlivňují trh bydlení. Čím dál více lidí chce bydlet ve vlastním. Uvědomují si, že je to pro ně výhodnější, než platit nájemné v pronajatém bytě. Bydlení v pronajatém bytě je dobré pro studenty nebo mladé páry. Ale pro trvalé bydlení určitě ne. V takovém případě totiž jen „vyhazujete peníze oknem.“

Rozhodovani mezi novostavbou a starsi nemovitosti neni cernobile.

Novostavba nebo starší byt?
Většina lidí se při koupi nemovitosti poohlíží spíše po novostavbách. Jejich argumenty jsou pochopitelné – novostavby mají např. lepší zázemí pro rekreační vyžití, lepší infrastrukturu a jsou postaveny z moderních stavebních materiálů. Na druhou stranu u starších staveb předem víte, do čeho jdete, byt je ozkoušený. Navíc obvykle leží blíže centrům měst, což oceníte při dojížďce do zaměstnání. A když starší byt pořádně zrekonstruujete, může se v mnohém vyrovnat novostavbě. Zkrátka a dobře – nic na světě není černobílé.

Chalupa je skvelym vikendovym  utocistem i zajimavou investicni prilezitosti.

Neopomeňte chalupy
Nízkých hypotečních sazeb můžete využít i v případě, že už ve vlastním bydlíte. Co třeba si pořídit hezkou chatu u lesa? Nebo chaloupku někde v blízkosti hor? Není nic krásnějšího, než se na víkend sbalit a vypadnout z města. Užít si čerstvého vzduchu. Odloučit se od civilizace. Taková rekreace vám dodá mnohem více sil, než ležení na pohovce u akčního filmu. Chaty a chalupy navíc můžete pronajímat a chápat je tak jako investiční příležitost.

Koupe pozemku predstavuje vyhodnou a bezrizikovou investici.

A co pozemky?
Pokud už bydlíte ve vlastním a máte i chalupu u lesa, vezměte si hypotéku na nákup pozemků. Ty jsou v České republice stále jedny z nejlevnějších v Evropě a jejich cena podle očekávání do budoucna poroste. A to strmě. Jak je známo, pozemky v čase nikdy neztrácí svou hodnotu, a představují tak naprosto bezpečnou investici. Takovou, jakých ve světě jinak moc není.

Tak už víte, jak využijete nízkých hypotečních sazeb?
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze