Úvod

Vaše kuchyně krásná a praktická

DYNAMIC SPACE – Blum přináší nápady pro praktické kuchyně. Kuchyně by měly nejen krásně vypadat, měly by hlavně také dobře plnit svou funkci a být v co největší míře praktické. Protože kuchyň bývá obvykle používána v průměru 20 let i déle, doporučuje se dbát při jejím pořízení zejména na praktické vybavení.


Společnost Blum z Rakouska, významný světový výrobce nábytkového kování, sleduje řadu kuchyní přímo v domácnostech po celém světě a nadmíru pozorně si bere na mušku rozličné zvyky a obyčeje uživatelů. Ze získaných poznatků vycházejí nové nápady i výrobky, které mají každodenní život v kuchyni zjednodušit a učinit jej praktičtějším. Svou filozofií DYNAMIC SPACE – tedy svými nápady a myšlenkami pro praktické kuchyně – poskytuje tento specialista na kování užitečné náměty a tipy, na co byste měli – alespoň z pohledu firmy Blum – při nákupu kuchyně dbát.
Tyto myšlenky se zakládají na třech zásadních principech: optimální průběh a návaznost jednotlivých úkonů v kuchyni (PLYNULOST), co možná nejlepší využití prostoru (PROSTOR) a vysoký komfort pohybu při obsluze nábytku (POHYB).

PLYNULOST: dobrý přístup, návaznost prací v kuchyni.





Nepotřebných cest křížem krážem po kuchyni se můžete snadno vyvarovat, pokud budete mít již ve fázi projektu kuchyně přehled o tom, jak svou kuchyni v budoucnu budete využívat. Práce Vám půjde lépe od ruky, pokud bude všechno uloženo tam, kde to budete při práci skutečně potřebovat, a tak, abyste se k věcem snadno a rychle dostali. Jde o to si v myšlenkách zkusit přehrát všechny pro každý všední den typické příklady, jako třeba uklízení umytého nádobí z myčky nebo přípravu snídaně; tak si snadno uvědomíte, zda takový průběh práce bude v nové kuchyni bez překážek a komplikací fungovat či ne.



PROSTOR: dostatek a uspořádání úložného prostoru v kuchyni.

Potřeba úložného prostoru je individuální a záleží na tom, jak velká je rodina, jaké zvyky lidé mají při vaření i nakupování potravin, záleží však také na životním stylu uživatele kuchyně. Protože vaří-li v kuchyni svobodný člověk, pár či matka pro svou početnou rodinu, je v tom velký rozdíl.
I když tohle všechno zohledníte, stejně se Vám potřebného prostoru nemusí dostávat. Pro optimální využití prostoru je tu spousta rozličných praktických řešení, s nimiž i z posledního obyčejného koutku vytvoříte plnohodnotný úložný prostor. Především v malých kuchyních je nezbytné využít rovněž prostor v rohu nebo po straně pod dřezem. Firma Blum poskytuje se svým řešením rohové skříňky SPACE CORNER a výsuvem pod dřez komfortní řešení, které Vám umožní dobrý přehled a přímý přístup až do nejzazšího koutku, a ještě Vám zajistí úložný prostor navíc. Specialista na kování má ještě jedno nanejvýš praktické řešení pro ukládání zásob. SPACE TOWER, potravinovou skříň s vnitřními výsuvy firmy Blum, která Vám umožní přímý přístup k uloženým věcem, a to ze všech tří stran. Další výhoda: vždycky otvíráme jen ten výsuv, odkud skutečně chceme něco vyndat. Nemusíme tak hýbat úplně celou skříní, chceme-li vyndat jen jediný balíček. Potravinová skříň se kromě toho dá plánovat v různých šířkách, proto je možné ji ideálně uzpůsobit velikosti domácnosti i kuchyně a zvykům budoucího uživatele při nakupování.





 POHYB: komfort obsluhy v každodenním životě v kuchyni.

Další důležitý aspekt praktické kuchyně je komfort ovládání, protože moderní kuchyň se musí dát obsluhovat dobře a jednoduše. Příkladem vysokého komfortu je SERVO-DRIVE, elektrický způsob otvírání firmy Blum. Stačí zlehka ťuknout na čílko – máte-li zrovna obě ruce plné, použijte bok, koleno nebo špičku nohy – a zásuvky a výsuvy se otevřou jakoby samy od sebe. Obzvlášt Vám doporučujeme elektrické řešení pro výsuv pro odpad, které by mělo patřit dnes již k standardní výbavě každé praktické kuchyně. Stejný komfort jako u výsuvů existuje rovněž pro výklopy v horní skříňce. Tady SERVO-DRIVE kromě otvírání umožní výklop také zavírat. K tomu stačí lehce stisknout malý vypínač. S otevíráním a zavíráním pak nemají problém ani lidé menší postavy. Díky BLUMOTION, osvědčenému systému tlumení firmy Blum, se dvířka, výsuvy i výklopy zavírají měkce a tiše.

KUCHYNĚ NA ZKOUŠKU: přijďte a vstupte do své budoucí kuchyně.

Každý, kdo si chce koupit novou kuchyň, by si měl nejdříve naplánovat návštěvu kuchyňského studia nebo předváděcí místnosti, aby si tam aktivním způsobem vyzkoušel a vychutnal na vlastní kůži, jak snadno se dá nábytek používat, jak lehce a jednoduše je možné otvírat i zavírat výsuvy, dveře a výklopy. U nás si můžete sáhnout i na další rozměr své budoucí kuchyně. Můžete si postavit svou kuchyň podle Vašeho projektu, vyzkoušet zda je vše na dosah, jestli pracovní cesty nejsou zbytečně dlouhé a vzhledem k tomu, že skříňky jsou na podvozcích s kolečky, můžete velmi rychle provést změnu a vyzkoušet postavit jinou variantu, která pro Vás bude praktičtější. Zveme Vás na „zkušební jízdu“  ve Vaší budoucí kuchyni do showroomu firmy BLUM.

Více naleznete na www.blum.cz, nebo na
www.dinamicspace.com.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze